Μενού
  • Α-
  • Α+

Το λόγο για τον οποίο προκαλούνται οι θρομβώσεις από τα εμβόλιά κατά του κορονοϊού, τους ερευνούν οι εταιρείες AstraZeneca και Johnson & Johnson και μαζί με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αλλά και ανεξάρτητους επιστήμονες εξετάζουν την πιθανότητα αλλαγών στη σύσταση των σκευασμάτων.

Διαβάστε ακόμα: Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ολα ανοιχτά και για το Δημόσιο - Τα νέα μέτρα για ανεμβολίαστους

Ήδη, σύμφωνα με τη Wall Street Journal,  «τρέχουν» έρευνες από ανεξάρτητους επιστήμονες σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Καναδά, για το πώς δημιουργήθηκαν οι θρομβώσεις. Αυτές γεννούν ελπίδες ότι θα «αναγνωριστεί» η αιτία που προκαλούνται οι θρομβώσεις και θα επανασχεδιαστεί ειδικά το εμβόλιο της AstraZeneca από τη νέα χρονιά. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές αν το εμβόλιο μπορεί να επανασχεδιαστεί και αν κάτι τέτοιο θα είχε νόημα σε εμπορικό επίπεδο. Εκπρόσωπος της AstraZeneca ανέφερε ότι «δουλεύουμε ώστε να συλλέξουμε πληροφορίες για να οδηγηθούμε εγκαίρως σε μία διάγνωση και παρέμβαση και τελικά στην κατάλληλη θεραπεία».

Ανοιχτή στην Ελλάδα η πλατφόρμα για αλλαγή στο AstraZeneca

Υπενθυμίζεται ότι λόγω των περιστατικών θρομβώσεων στην Ελλάδα, από τις 21 Ιουνίου υπάρχει η δυνατότητα για τους πολίτες που πληρούν τις προϋποθέσεις να αλλάξουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, με κάποιο από τα Pfizer και Moderna

Οι ενδιαφερόμενοι, για τους οποίους συντρέχουν ιατρικοί λόγοι αλλαγής της δεύτερης δόσης του εμβολίου της AstraZeneca μπορούν να συνδέονται με τους κωδικούς TAXIS και να αναρτούν τη γνωμάτευση γιατρού που δικαιολογεί την τροποποίηση αυτή στο εμβολιαστικό σχήμα. Η σύσταση πάντως της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών είναι να γίνεται και η δεύτερη δόση με AstraΖeneca, για όσους έκαναν την πρώτη με αυτό το σκεύασμα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA