Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι μεταλλάξεις κάνουν όσο και πιο ανθεκτικό τον κορονοϊό και πλέον υπάρχει το ενδεχόμενο κάποια από αυτή να μην μπορεί να καλυφθεί από τα υπάρχοντα εμβόλια. Αυτή την εκτίμηση έκανε ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά που μιλώντας στο FOX News αναφέρθηκε στα δεδομένα που επεξεργάζονται οι επιστήμονες για να προλάβουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Διαβάστε ακόμη: Μετάλλαξη Δέλτα: Πώς το εμβόλιο κράτησε την Ισλανδία με έναν θάνατο σε 3 μήνες

«Κάθε φορά που εμφανίζεται μια παραλλαγή παγκοσμίως, οι επιστήμονες μας εξετάζουν προσεκτικά την επικινδυνότητά της και ερευνούν για να δουν, αν αυτή η παραλλαγή μπορεί να ξεφύγει από την προστασία του εμβολίου μας», δήλωσε ο Μπουρλά και συμπλήρωσε πως: «Έχουμε δημιουργήσει μια φόρμουλα, όπου μέσα σε 95 ημέρες από την ημέρα που θα εντοπίσουμε μια νέα επικίνδυνη παραλλαγή, θα είμαστε σε θέση να έχουμε ένα εμβόλιο προσαρμοσμένο».

https://twitter.com/therecount/status/1430224486368956423?ref_src=twsrc^tfw

Η συγκεκριμένη ανησυχία υπάρχει στις τάξεις των επιστημόνων, όπως επισημαίνει και η διευθύντρια τoυ Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, Ροσέλ Βαλέσκι τονίζοντας πως: «Αυτά τα εμβόλια λειτουργούν πολύ καλά προστατεύοντάς μας από σοβαρές ασθένειες και θανάτους, αλλά η μεγάλη ανησυχία είναι ότι η επόμενη παραλλαγή που μπορεί να εμφανιστεί, θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι ανθεκτική στα εμβόλιά μας».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA