Μενού
  • Α-
  • Α+

Την αύξηση των επιδομάτων για όλους τους πάσχοντες από Θαλασσαιμία, Δρεπανοκυτταρική και Μικροδρεπανοκυτταρική Νόσο, διεκδικεί η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας. «Με αφορμή τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού της χώρας για τις ελαφρύνσεις στην ενέργεια και στα καύσιμα, είναι προφανές ότι η ελληνική κοινωνία αδυνατεί να ανταπεξέλθει στο κύμα ακρίβειας και αυτό πλέον γίνεται αντιληπτό από όλους. Αντιληπτό, επίσης, είναι πλέον ότι οι πάσχοντες από Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία) και Δρεπανοκυτταρική Νόσο (Δρεπανοκυτταρική και Μικροδρεπανοκυτταρική Αναιμία), αδυνατούν να καλύψουν πέρα από τα βασικά είδη ανάγκης και τα πρόσθετα έξοδα που απορρέουν από την κατάσταση της υγείας τους», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση. 

Πάγιο αίτημα της Κοινότητας των Θαλασσαιμικών πασχόντων τα τελευταία χρόνια που διανύσαμε οικονομική κρίση, πανδημία, ακρίβεια και αλλαγές στο σύστημα υγείας και συνταγογράφησης, είναι η αύξηση του επιδόματος αναπηρίας, του οποίου το ύψος παραμένει το ίδιο εδώ και 11 χρόνια. Η Ομοσπονδία ζητά από την ελληνική κυβέρνηση την αύξηση του προνοιακού επιδόματος το οποίο λαμβάνουν οι πάσχοντες για την κάλυψη των αναγκών τους που απορρέουν από την κατάσταση της υγείας τους.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας ιδρύθηκε το 1991, και είναι ο Δευτεροβάθμιος συνδικαλιστικός φορέας των πασχόντων από Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία) και Δρεπανοκυτταρική Νόσο (Δρεπανοκυτταρική και Μικροδρεπανοκυτταρική Αναιμία). Έχει ως μέλη τους 25 Συλλόγους Μεσογειακής Αναιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Νόσου της χώρας μας, και εκπροσωπεί τους 5.000 πάσχοντες και τις οικογένειές τους. Είναι μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Θαλασσαιμίας (T.I.F.), και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA