ΥΓΕΙΑ
22/09/2022 14:42

Προσωπικός γιατρός: Τουλάχιστον 4 εκατομμύρια οι εγγραφές - «Παγώνουν» τα πρόστιμα έως 1 Δεκεμβρίου

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, υπέγραψε την απόφαση για την ένταξη στον θεσμό του Προσωπικού Γιατρού όλων των παθολογικών ειδικοτήτων, όπως προβλέπει η μεταρρύθμιση, οι συμβάσεις των οποίων θα υπογράφουν τις επόμενες ημέρες και θα προστεθούν περισσότεροι γιατροί στο σύστημα

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Προσωπικός γιατρός: Τουλάχιστον 4 εκατομμύρια οι εγγραφές - «Παγώνουν» τα πρόστιμα έως 1 Δεκεμβρίου
(πηγή: Pixabay)
Ανάγνωση:

Μεγάλη ανταπόκριση στους πολίτες έχει ο θεσμός του Προσωπικού Γιατρού στους πολίτες. Κι αυτό γιατί σήμερα οι εγγραφές των πολιτών στον προσωπικό γιατρό ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια, στόχος που αναμενόταν να επιτευχθεί στα τέλη του έτους. Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, υπέγραψε την απόφαση για την ένταξη στον θεσμό του Προσωπικού Γιατρού όλων των παθολογικών ειδικοτήτων, όπως προβλέπει η μεταρρύθμιση, οι συμβάσεις των οποίων θα υπογράφουν τις επόμενες ημέρες και θα προστεθούν περισσότεροι γιατροί στο σύστημα.

Διαβάστε ακόμη: Ευλογιά των πιθήκων: Στα 72 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Δεδομένης της πολύ μεγάλης συμμετοχής των πολιτών αναστέλλεται η επιβολή αυξημένης συμμετοχής σε όσους δεν εγγράφονται στον προσωπικό γιατρό μέχρι την 01.12.22 όποτε και θα έχουν ενταχθεί όλες οι ειδικότητες στον θεσμό και θα υπάρχει επάρκεια γιατρών. Επομένως στις περιοχές που έχει καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των θέσεων των προσωπικών γιατρών, όπως στην Αττική, οι πολίτες μπορούν να περιμένουν μέχρι να υπογραφούν οι νέες συμβάσεις με γιατρούς που θα διασφαλίσουν την επάρκεια στο σύστημα και την πιο εύκολη επιλογή τους από τους πολίτες. Ο θεσμός του Προσωπικού Ιατρού είναι μία δωρεάν παροχή σε όλους τους πολίτες οι οποίοι για πρώτη φορά θα έχουν Σύμβουλο Υγείας για θέματα αγωγής υγείας, πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας και καθοδήγησης τους σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Video Loading...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ ΓΙΑΤΡΟΙ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ