Μενού
  • Α-
  • Α+

Η ηπατική νόσος που σχετίζεται με το αλκοόλ, που προκαλείται δηλαδή από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, πολύ συχνά δεν εμφανίζει συμπτώματα στα αρχικά στάδια και συνήθως δίνει «σημάδια» όταν πλέον το ήπαρ έχει υποστεί σοβαρή βλάβη.

Ωστόσο, υπάρχει ένα πρώιμο σημάδι που μπορεί να εμφανιστεί, σύμφωνα με το British Liver Trust και σχετίζεται με τον ύπνο, καθώς τα επίμονα προβλήματα ύπνου μπορεί να υποδεικνύουν ένα υποκείμενο πρόβλημα υγείας.

Σύμφωνα με τη βρετανική express, τα προβλήματα ύπνου ή η αϋπνία είναι ένα από τα πρώιμα συμπτώματα της ηπατικής νόσου που σχετίζεται με το αλκοόλ. Αυτό το σύμπτωμα θα μπορούσε να υποδεικνύει μια προχωρημένη μορφή ηπατικής βλάβης.

«Καθώς το συκώτι υφίσταται σοβαρότερη βλάβη, μπορεί να αναπτυχθούν πιο εμφανή και σοβαρά συμπτώματα», αναφέρει το δημοσίευμα που επικαλείται στοιχεία από το British Liver Trust.

* Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.