Μενού
kinito.jpg
Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Η ζωή μίας μητέρας από τη Βρετανία άλλαξε σε μία στιγμή, όταν κατάφερε να εντοπίσει έναν σπάνιο καρκίνο από τον οποίο έπασχε ο γιος της χρησιμοποιώντας το φλας στην κάμερα του κινητού της. Η Sarah Hedges, μαγείρευε βραδινό τον Νοέμβριο του 2022, όταν έριξε μια ματιά στον 3 μηνών γιο της, Thomas, και παρατήρησε μια «λευκή λάμψη» στο μάτι του.

Όπως γράφει η NY Post, το μάτι του βρέφους αντανακλούσε το φως «σαν το μάτι της γάτας», και έτσι χρησιμοποίησε το τηλέφωνό της, τραβώντας φωτογραφίες με το φλας αναμμένο, για να δει αν θα μπορούσε να εντοπίσει ξανά την αναλαμπή.

«Δεν μπορούσα να το δω ξανά, οπότε μετά αναρωτήθηκα μήπως ήταν μόνο ο φωτισμός» είπε στο μέσο. «Δεν έβγαινε από το μυαλό μου, οπότε την επόμενη μέρα μετακίνησα τον Thomas σε διαφορετικά δωμάτια με καλό φωτισμό και τελικά, το είδα ξανά».

Ο σπάνιος καρκίνος των ματιών

Η Hedges στράφηκε στην Google -τα αποτελέσματά της έδειξαν ότι ο Thomas μπορεί να έχει καρκίνο, έτσι έδειξε τις φωτογραφίες σε έναν γιατρό. Ο γιατρός την καθησύχασε, αλλά παρέπεμψε τον Thomas στο νοσοκομείο Μέντγουεϊ ούτως ή άλλως.

Ο Thomas διαγνώστηκε πράγματι με ρετινοβλάστωμα, μια σπάνια και επιθετική μορφή καρκίνου των ματιών που επηρεάζει μωρά και μικρά παιδιά. «Ο γιατρός μας κάλεσε πίσω στο γραφείο του για να συζητήσουμε τα αποτελέσματα. Ήμουν στο μπάνιο», είπε η Hedges. «Όταν βγήκα, με περίμενε. Τότε ήξερα ότι δεν ήταν καλά νέα».

Ο Τόμας παραπέμφθηκε στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Λονδίνου, όπου υποβλήθηκε σε έξι κύκλους χημειοθεραπείας, ξεκινώντας τον Νοέμβριο του 2022. Έδωσε μία άνιση μάχη, αλλά ολοκλήρωσε την τελευταία θεραπεία στις 6 Απριλίου του 2023 και διαγνώστηκε «καθαρός» στις 10 Μαΐου.

Η Hedges δήλωσε ότι ο Τόμας αναρρώνει καλά. Τον περιγράφει ως ένα «άτακτο μικρό αγόρι» που του αρέσει να «τσακώνεται» με τον μεγαλύτερο αδερφό του.

Google News

Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

BEST OF LIQUID MEDIA