Μενού
Χειρουργείο
Αίθουσα χειρουργείου σε νοσοκομείο | EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Το υπουργείο Υγείας, μετά τις σχετικές ανακοινώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για τα απογευματινά χειρουργεία, προχώρησε σε διευκρινίσεις για το πλαίσιο και το κόστος λειτουργίας τους ανάλογα με την κατηγοριοποίησή τους.

Η κατηγοριοποίηση στα απογευματινά χειρουργεία, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, θα γίνει με ιατρικά κριτήρια και θα χωρίζονται σε «πολύ μικρά», «μικρά», «μεσαία», «μεγάλα», «βαρειά» και «εξαιρετικά βαρειά», με την τιμή τους να διαμορφώνεται ανάλογα.

Συγκεκριμένα, για τα «πολύ μικρά», ο ασθενής θα πρέπει να καταβάλλει 300 ευρώ για τα «μικρά», 500 ευρώ για τα «μεσαία», 900 ευρώ για τα «μεγάλα», 1.200 ευρώ για τα «βαρειά» 1.600 ευρώ και τα «εξαιρετικά βαρειά», 2.000 ευρώ.

Απογευματινά χειρουργεία: Θα κοστίζουν λιγότερα ή περισσότερο από τους ιδιώτες;

Σε ό,τι αφορά τη σύγκριση τιμών μεταξύ των απογευματινών χειρουργείων και των ιδιωτικών χειρουργείων, το υπουργείο Υγείας υπογραμμίζει πως «με βάση τη σύγκριση των τιμών ανάμεσα σε είδη επεμβάσεων που θα διενεργούνται κατά τα απογευματινά χειρουργεία με τα αντίστοιχα είδη επεμβάσεων στα Ιδιωτικά μΝοσοκομεία, παρατηρείται σημαντική διαφορά ανάμεσα στο κόστος των επεμβάσεων».

Τα απογευματινά χειρουργεία δεν θα είναι προσωρινό μέτρο, με το υπουργείο να διευκρινίζει πως «σχεδιάζονται και θα υλοποιηθούν με ορίζοντα να αποτελέσουν μόνιμη λύση για το σύστημα Υγείας».

«Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία μαζί με την χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο για την άμεση μείωση του χρόνου αναμονής των πολιτών της Λίστας χειρουργείου, όμως ο απώτερος σκοπός είναι να αποτελέσουν μόνιμη δυνατότητα του Ε.Σ.Υ».

Απογευματινά χειρουργεία: Ποιος θα καλύψει τα έξοδα

«Για την διενέργεια απογευματινών χειρουργείων στα Νοσοκομεία της χώρας, έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από το Ταμείο Aνάκαμψης και Ανθεκτικότητας με σκοπό να μην επιβαρυνθούν οικονομικά οι πολίτες» συνεχίζει το υπουργείο.

«Πιο συγκεκριμένα, 60 εκατομμύρια ευρώ θα αξιοποιηθούν από το Ταμείο για την εξυπηρέτηση των πολιτών που αναμένουν χειρουργική επέμβαση. Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση αφορά τη διενέργεια χειρουργείων για ανθρώπους που παραμένουν στις Λίστες Χειρουργείου για μεγάλο χρονικό διάστημα» προσθέτει.

«Η προτεραιοποίηση τους θα γίνει με χρονολογική σειρά (από παλαιότερη σε νεότερη), όπως αυτή αποτυπώνεται στην Ενιαία Λίστα Χειρουργείων» καταλήγει.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA