Μενού
Ύπνος
Ύπνος | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ένας γιατρός από το Ντένβερ των ΗΠΑ ισχυρίζεται πως ξέρει το μυστικό για τον πιο εύκολο και γρήγορο ύπνο, χρησιμοποιώντας μία τεχνική «γνωστικής ανακατεύθυνσης» του μυαλού.

Όπως γράφει η NY Post, ο δρ. Σκοτ Γουόλτερ πιστεύει πως αν διατηρείτε τις σκέψεις σας ανακατεμένες και αποδιοργανωμένες αφού κλείσετε τα μάτια σας, ο ύπνος επέρχεται πιο εύκολα. Αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί με συγκεκριμένες τεχνικές.

Η τεχνική της γλωσσικής «σαλάτας» για γρήγορο ύπνο

Η πρώτη τεχνική έχει να κάνει με το να κρατάμε τις σκέψεις μας ανακατεμένες, για να μην πάρουν κάποια «κατεύθυνση» που μπορεί να προκαλέσει άγχος ή ευερεθιστότητα.

Για αυτό ο ειδικός συστήνει να σκεφτόμαστε λέξεις που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, σαν να μετράμε προβατάκια, απλά αντικαταστήστε τα προβατάκια με τελείως ανόμοια πράγματα.

Η δεύτερη τεχνική έχει να κάνει με την επικέντρωση σε κάτι τελείως αφηρημένο. Ο ειδικός προτείνει να διαλέγουμε ένα γράμμα του αλφαβήτου και, κάθε οκτώ χτύπους της καρδιάς μας, να σκεφτόμαστε μία λέξη που αρχίζει από το εν λόγω γράμμα.

Σύμφωνα πάλι με τον Ντόρσι Στάντις, μηχανολόγο - μηχανικό και νευροεπιστήμονα, αυτό το στάδιο λεκτικού «διαλογισμού» διαρκεί συνήθως 10 με 15 λεπτά προτού το άτομο βυθιστεί στο πρώτο στάδιο του ύπνου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA