Μενού
  • Α-
  • Α+

Αν και τα Χριστούγεννα είναι μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδος για τους διαβητικούς, οι οποίοι περιτριγυρίζονται από μία αφθονία γλυκών και λιπαρών φαγητών, αλλά κρύβουν και ένα αφέψημα που μπορεί να προλάβει αυτή την ασθένεια-μάστιγα.

Είτε το απολαμβάνετε κρύο και σκέτο, είτε ζεστό με μυρωδικά, το κρασί μπορεί να έχει τεράστια οφέλη για ην υγεία σας παρά το αλκοόλ που περιέχει, όπως αποκάλυψε ειδικός στη Daily Express.

Το καλύτερο κρασί

Όπως είπε ο Δρ. Michael Mosley, το κόκκινο ξηρό κρασί ειδικά μπορεί να κάνει θαύματα για την πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη, ρυθμίζοντας τα επίπεδα ζάχαρης και χοληστερίνης στο αίμα. 

«Αυτή την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων πάρτι επιλέξτε το κόκκινο. Η κατανάλωση κόκκινου κρασιού μπορεί να οδηγήσει σε υγιέστερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2», δήλωσε.

«Η χοληστερόλη μπορεί επίσης να επηρεαστεί θετικά από το κόκκινο κρασί, με το έντερο να βλέπει επίσης σημάδια βελτίωσης εάν το καταναλώνετε με μέτρο στη διάρκεια της εβδομάδας».

Το μυστικό βρίσκεται στον συνδυασμό

Εάν θέλετε να μεγιστοποιήσετε τη γιορτινή σας απόλαυση, καθώς και τα οφέλη για την υγεία, θα χαρείτε να ακούσετε πως έρευνα έχει δείξει ότι ο συνδυασμός κόκκινου κρασιού με το γεύμα μας είναι εξαιρετικά ωφέλιμος. Μια διαχρονική μελέτη διαπίστωσε μάλιστα ότι αυτός ο συνδυασμός μπορεί να αποτρέψει τον διαβήτη τύπου 2.

Εξετάζοντας 312.000 ανθρώπους για 11 χρόνια, η ερευνητική ομάδα παρατήρησε ότι η κατανάλωση κρασιού με το φαγητό συσχετίστηκε με 14% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδους διαβήτη.

Επιπλέον, το κόκκινο ποτό πέτυχε επίσης «σημαντικές» βελτιώσεις στα επίπεδα χοληστερόλης στην έρευνα. Ωστόσο, εάν δεν πίνετε καθόλου αλκοόλ, ο Δρ. Mosley τονίζει πώς δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε τώρα.

Αλλά αν απολαμβάνετε ήδη την περιστασιακή «αταξία», ίσως είναι καιρός να αντικαταστήσετε την αγαπημένη σας μπύρα ή κοκτέιλ με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Google News

Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

BEST OF LIQUID MEDIA