Μενού
Έγκυος
Έγκυος | shutterstock
  • Α-
  • Α+

Πριν από 16 χρόνια, σε ηλικία 23 ετών η Ειρήνη διαγνώστηκε με αιματολογικό καρκίνο, λέμφωμα Hodgkins, για το οποίο υπεβλήθη σε χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία.

Το 2013 επανεμφανίστηκε ο συγκεκριμένος αιματολογικός καρκίνος, μόνο που αυτή τη φορά πριν προβεί στα προβλεπόμενα θεραπευτικά πρωτόκολλα για την καταπολέμηση του καρκίνου, προνόησε να καταφύγει σε κρυοσυντήρηση ωοθηκικού ιστού προκειμένου να προασπίσει και να διατηρήσει την γονιμότητά της.

Το 2021 και μετά την αποθεραπεία της επέστρεψε για τη μεταμόσχευση του κρυοσυντηρημένου φλοιού των ωοθηκών της, στις μη λειτουργικές πλέον ωοθήκες της, ώστε να επαναφέρει τη γονιμότητά της.

Μετά από 1,5 χρόνο επαναλειτουργίας των ωοθηκών της και έχοντας συλλέξει ωάρια που γονιμοποιήθηκαν με το σπέρμα του συζύγου της, πραγματοποίησε εμβρυομεταφορά δύο εμβρύων στο στάδιο της βλαστοκύστης, στις 5 Οκτωβρίου του 2023.

Η 39χρονη πλέον Ειρήνη, διανύει την 24η εβδομάδα της κύησης. Περιμένει αγοράκι και ελπίζει σύντομα να μεγαλώσει την οικογένειά της, όπως η ίδια ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, εμφανώς συγκινημένη.

Συγκλονιστική περιγραφή

«Κατά τη διάρκεια της μεταμόσχευσης μυελού των οστών που μου έκαναν για τον καρκίνο, την ώρα που έπαθα και ανακοπή, άκουγα τις φωνές της μαμάς μου και απαντούσα αλλά δεν με άκουγαν. Είπα ότι θα μείνω εδώ, θα τα καταφέρω και θα κάνω και εγώ παιδιά. Μόνο όταν αρχίζει να με κλωτσάει, τότε είναι που καταλαβαίνω πως δεν ονειρεύομαι αλλά είναι αλήθεια. Το ζω.», είπε χαρακτηριστικά.

Το εν λόγω περιστατικό βάζει την Ελλάδα στον χάρτη της πρωτοποριακής μεθόδου αυτόλογης μεταμόσχευσης ωοθηκικού ιστού, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τους επιστήμονες.

Όπως τονίστηκε στη συνέντευξη Τύπου της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, η περίπτωση της κ. Κόκα, θα αποτελέσει αντικείμενο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, επιστημονικής αναζήτησης και σχολιασμού στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναπαραγωγικής Ιατρικής με θέμα «Καινοτόμες Προσεγγίσεις», καθώς εκεί θα συζητηθούν οι τεχνικές πτυχές και τα κλινικά πρωτόκολλα αυτού του επιστημονικού εγχειρήματος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA