Μενού
Κοιλόπονος
Κοιλόπονος | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ένας παθολόγος προειδοποίησε πρόσφατα για τα πιο «κραυγαλέα» συμπτώματα που δείχνουν ότι πάσχεις από καρκίνο του εντέρου. Η έγκαιρη διάγνωσή τους διασφαλίζει όχι μόνο πιο αποτελεσματική θεραπεία, αλλά και λιγότερη ταλαιπωρία.

Όπως γράφει το Yahoo News, o Δρ Mark Porter είπε ότι πολλοί άνθρωποι αργούν να αναφέρουν αυτά συμπτώματα στους γιατρούς τους, καθώς πολλές φορές τα εκλαμβάνουν ως λιγότερο επικίνδυνες ασθένειες.

Όπως εξήγησε, κάποια από τα συμπτώματα μπορεί να εμφανίζονται συνηθισμένα και άλλα πιο ανησυχητικά, αλλά και οι δύο τύποι χρήζουν άμεσης διερεύνησης από ειδικό γιατρό.

Καρκίνος παχέος εντέρου
Άνδρας υποφέρει από πόνο στο έντερο | Shutterstock

Εντερικός καρκίνος: Το πιο «κραυγαλέο» σύμπτωμα

Ένα από τα πιο ανησυχητικά σημάδια που μπορεί να εμφανίσουν ασθενείς με αυτόν τον καρκίνο, είναι η πρωκτική αιμορραγία. 

Λιγότερο προφανή συμπτώματα περιλαμβάνουν αλλαγές στην κανονική λειτουργία του εντέρου που επιμένουν για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, που συνήθως υφίστανται ως διάρροιες και λιγότερο συχνά ως δυσκοιλιότητα.

Όπως ανέφερε ο Δρ. Porter, η πιο κρίσιμη διαδικασία είναι το έγκαιρο ραντεβού με τον γιατρό. Μαζί με έναν επαγγελματία υγείας θα γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις, όπως τεστ κοπράνων, αιματολογικές και κολονοσκόπηση που θα προσδιορίσουν την αιτία του προβλήματος.

Τέλος, σημειώνει πως αν και οι περισσότεροι άνθρωποι που αναφέρουν αυτά τα συμπτώματα μέσα σε δύο εβδομάδες δεν εμφανίζει κακρίνο του εντέρου, υποάρχει ωστόσο ένα 10% το οποίο πράγματι πάσχει από την ασθένεια, για το οποίο η γρήγορη διάγνωση αποβαίνει σωτήρια.

Google News

Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

BEST OF LIQUID MEDIA