Μενού
thiroidis
throidis | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ένα από τα πρώτα σημάδια του καρκίνου στο θυρεοειδή είναι συνήθως ανώδυνο. Ο καρκίνος του θυρεοειδούς βρίσκεται στον αδένα του λαιμού, έχει σχήμα πεταλούδας και είναι συχνότερος στις γυναίκες. Το πρώτο σημάδι του είναι συνήθως μπροστά από το μήλο του Αδάμ στον λαιμό και πρόκειται για ένα ανώδυνο πρήξιμο. Είναι σταθερό και μεγεθύνεται με αργούς ρυθμούς. 

Σύμφωνα με την Express, δίνει την αίσθηση πίεσης στον λαιμό και έπειτα οι λεμφαδένες ερεθίζονται και γίνονται μεγαλύτερη. Όσο μεγαλώνει ο καρκίνος ξεκινάει και πιέζει τα γύρω σημεία και προκαλεί πόνο στον αυχένα, βραχνάδα στη φωνή και δυσκολία στην κατάποση. Αργότερα μπορεί να προκαλέσει και επίμονο βήχα με δύσπνοια. 

Επίσης, ο καρκίνος του θυρεοειδούς μπορεί να εμφανίσει και άλλα συμπτώματα, όπως διάρροια, έξαψη στο πρόσωπο και απώλεια βάρους. 

Google News

Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

BEST OF LIQUID MEDIA