Μενού
lung cancer
lung cancer | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ο καρκίνος στον πνεύμονα συνήθως δεν εμφανίζει προφανή σημάδια αλλά συνήθως πιο διακριτικά συμπτώματα που είναι σημαντικό να γνωρίζουμε όλοι.

Σύμφωνα με την Mirror, ο καρκίνος του πνεύμονα συνήθως εμφανίζεται σε ηλικιωμένους και σπάνια σε άτομα κάτω των 40, ενώ ακόμα και άτομα που δεν έχουν καπνίσει ποτέ στη ζωή τους μπορούν να τον εμφανίσουν. 

Τα τέσσερα προειδοποιητικά συμπτώματα μετά τον ύπνο

  • Ιδρώτας κατά το ξύπνημα: Ένα από τα συμπτώματα της ασθένειας είναι το να ξυπνάμε ιδρωμένοι και αυτό γίνεται επειδή ο ίδιος ο οργανισμός προσπαθεί να καταπολεμήσει την ασθένεια. 
  • Πυρετός: Μερικές φορές οι ασθενείς ανεβάζουν πυρετό για περισσότερο από τρεις εβδομάδες. Συνήθως ξεκινά με σπασμούς, ενώ μια έρευνα έδειξε πως εμφανίζεται μαζί και βήχας που δεν υποχωρεί. 
  • Αίμα στα φλέματα: Η αιμορραγία των πνευμόνων είναι ένα άλλο βασικό σύμπτωμα και ξεκινάει σε οποιοδήποτε στάδιο της νόσου, με μερικές φορές να πρόκειται για φωτεινές κόκκινες κηλίδες και άλλες φορές να δημιουργείται σοβαρή αιμορραγία που μπορεί να είναι και θανατηφόρα. 

Θεραπεία 

Η θεραπεία της ασθένειας εξαρτάται από τον τύπο μετάλλαξης και κατά το πόσο εξαπλώνεται στον οργανισμό σε σχέση με την υγεία του ασθενή. Η έγκυρη διάγνωση μπορεί να περιορίσει τα καρκινικά κύτταρα σε μια περιοχή, η οποία συνήθως αφαιρείται μέσω χειρουργικής επέμβασης.  

Σε περιπτώσεις που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χειρουργείο λόγω προβλημάτων υγείας συνιστάται ακτινοθεραπεία για την καταστροφή των καρκινικών κυττάρων, Σε περιπτώσεις που έχει εξαπλωθεί ο καρκίνος πραγματοποιείται και χημειοθεραπεία. 

Υπάρχει επίσης μια σειρά από φάρμακα γνωστά ως «στοχευμένες θεραπείες» που στοχεύουν σε μια συγκεκριμένη αλλαγή μέσα ή γύρω από τα καρκινικά κύτταρα που τα βοηθά να αναπτυχθούν. Οι στοχευμένες θεραπείες δεν μπορούν να θεραπεύσουν τον καρκίνο του πνεύμονα, αλλά μπορούν να επιβραδύνουν την εξάπλωσή του.

Google News

Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

BEST OF LIQUID MEDIA