Μενού
Δείπνο
Δείπνο | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Επί του παρόντος, η ιατρική επιστήμη έχει καταγράψει περισσότερους από 200 διαφορετικούς τύπους καρκίνου, οι οποίοι μπορεί να εκφράζονται με ποικίλα και διαφορετικά συμπτώματα, πράγμα που δυσκολεύει τη διάγνωσή τους. Η ώρα του φαγητού όμως είναι μια καλή ευκαιρία για να εντοπίσετε κάποια κοινά σημάδια μερικών από αυτούς.

Όπως ενημερώνει η Daily Mail, πολλά γενικά συμπτώματα μπορούν να εντοπιστούν στη διάρκεια ενός γεύματος, μετά το φαγητό, αλλά και στο διάστημα μεταξύ γευμάτων, κυρίως στο πεπτικό σύστημα, που μπορεί όμως να προειδοποιούν για πολλούς διαφορετικούς καρκίνους.

Τα 4 σημάδια για τον καρκίνο μετά το φαγητό

Το πρώτο σημάδι είναι η απώλεια όρεξης για μεγάλο διάστημα. Εάν διαπιστώσετε ότι δεν τρώτε τόσο πολύ όσο συνήθως ή χορταίνετε πιο γρήγορα, αξίζει να επισκεφθείτε τον γιατρό σας. 

Ένα άλλο προειδοποιητικό σημάδι που πρέπει να προσέξετε είναι η δυσκολία στη μάσηση, την κατάποση, ή ένα αίσθημα ότι κάτι έχει κολλήσει κάτι στο λαιμό σας. Και αν εμφανίσετε δυσπεψία ή καούρα που διαρκεί για πάνω από τρεις εβδομάδες, αυτό θα μπορούσε επίσης να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι.

Επίσης, συνίσταται να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας εάν υποφέρετε από φουσκωμένο ή πρησμένο στομάχι, ειδικά αν συμβαίνει τακτικά ή διαρκεί πολύ. Το φούσκωμα είναι σύμπτωμα πολλών παθήσεων, αλλά εμφανίζεται επίσης σε ορισμένα είδη καρκίνου, όπως των ωοθηκών, των σαλπίγγων και του περιτοναίου

Πρέπει, τέλος, να προσέχετε για αλλαγές στην εντερική δραστηριότητα. Αν εμφανίζετε συχνά διάρροιες ή δυσκοιλιότητα, αυξημένη ανάγκη για αφόδευση, ή παρατηρήσετε αίμα αναμεμειγμένο στα κόπρανα ή τα ούρα, όλες αυτές μπορεί να είναι ενδείξεις μίας σοβαρής κλινικής κατάστασης ανεξαρτήτως.

Google News

Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

BEST OF LIQUID MEDIA