Μενού
psigeio
Ψυγείο με τρόφιμα. | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Συμβουλές και οδηγίες στους καταναλωτές για «ασφαλή εορταστικά γεύματα» έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΦΕΤ, ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Μεταξύ άλλων, όπως υπογραμμίζεται, όταν αποθηκεύουμε προϊόντα στο ψυγείο τοποθετούμε τα ωμά τρόφιμα, όπως κρέας και ψάρι, στα κάτω ράφια και μέσα σε κατάλληλους θήκες.

Στα πάνω ράφια τοποθετούμε τα έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα, όπως οι σαλάτες.

Ψυγείο: Γιατί παίζει ρόλο η τοποθέτηση

Αυτό το κάνουμε, σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, για να αποκλείσουμε την πιθανότητα να πέσουν, λόγω απόψυξης, υγρά από τα ωμά στα έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα και να μολυνθούν.

Επίσης, ελέγχουμε ότι η θερμοκρασία του ψυγείου μας δεν ξεπερνά τους 5 βαθμούς Κελσίου.

Θα πρέπει δηλαδή η θερμοκρασία να κρατά τα τρόφιμά μας ασφαλή μέχρι την ημερομηνία που αναγράφει η ετικέτα τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA