Μενού
koronoios
Κορονοϊός | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Πέντε κρούσματα της υπο-παραλλαγής BA.2.86 του κορονοϊού, της γνωστής ως Pirola, επιβεβαίωσε ο ΕΟΔΥ στους ελέγχους του από την αρχή του μήνα, με τον προβληματισμό εν όψει του χειμώνα και της συνύπαρξης του με τις ιώσεις, να εντείνεται. Σύμφωνα με το ΠΟΥ η υπο-παραλλαγή έχει ανιχνευτεί έως τώρα σε 20 χώρες και θεωρείται πλέον ότι έχει παγκόσμια διασπορά ενώ λόγω μεγάλου αριθμού μεταλλάξεων που φέρει, είναι υπό παρακολούθηση όσον αφορά στη μεταδοτικότητά της και στη σοβαρότητα της νόσου που προκαλεί.

Την ίδια στιγμή αυξημένα είναι τα νέα κρούσματα του κορονοϊού με τους ειδικούς να χτυπούν το «καμπανάκι» και να ζητούν προσοχή από τον κόσμο. «Όντως έχουν αυξηθεί τα κρούσματα covid, και υπάρχουν και εισαγωγές στα νοσοκομεία. Παρόλο που τα περιμέναμε τέλος Οκτώβρη, έχουν ξεκινήσει πολύ πιο νωρίς» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ματίνα Παγώνη και εξήγησε πως: «Ο κόσμος πρέπει να αρχίσει να προσέχει γιατί η μετάδοση είναι πολύ πιο εύκολη. Οι Γερμανοί ξεκίνησαν την ιστορία με έναν νέο εμβολιασμό όπως και οι ΗΠΑ. Εμείς είμαστε πολύ πίσω ακόμα, έχουμε και διαφορετικές καιρικές συνθήκες με αυτές τις χώρες, εμείς ακόμα έχουμε καλό καιρό».

«Το εμβόλιο έχει ξεκινήσει, έχει προχωρήσει, έχουν τελειώσει οι φάσεις, έχουν ασχοληθεί 2 εταιρείες και θα δοθούν οδηγίες στις επιτροπές εμβολιασμού μετά από εισηγήσεις του ΠΟΥ και θα ενημερωθούμε όλοι. Έχουμε ξεκινήσει με το στέλεχος Pirola, που εχει πάνω από 30 μεταλλάξεις, αυτό μας φοβίζει και προβληματιζόμαστε. Ο κορωνοϊός είναι γνωστός στον ιατρικό κόσμο και πλέον μπορούμε να τον διαχειριστούμε σε σχέση με πριν από 2 χρόνια» συμπλήρωσε η πρόεδρος της ΕΪΝΑΠ, φιλοξενούμενη στο MEGA.
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA