Μενού
Ηλικιωμένος με Αλτσχάιμερ
Ηλικιωμένος με Αλτσχάιμερ | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Το να χάνεις σιγά-σιγά τον εαυτό σου είναι σίγουρα η πιο τρομακτική προοπτική στη ζωή κάθε ανθρώπου. Αυτή ακριβώς είναι η τραγική κατάληξη όσων πάσχουν από Αλτσχάιμερ, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν μπορούν να έχουν καλή ποιότητα ζωής μέχρι τότε. Ένας ειδικός στην άνοια πληροφορεί πως υπάρχουν 4 συνήθειες που επιβραδύνουν σημαντικά τη νόσο.

Όπως είπε ο νευροεπιστήμονας Robert Love μέσω της σελίδας του στο Tiktok, αλλά και στην Daily Express, μετά την αρχή αυτής της κοινής μορφής άνοιας, τα πρώτα προειδοποιητικά συμπτώματα περιλαμβάνουν απώλεια μνήμης, δυσκολία συγκέντρωσης, κοινωνική απόσυρση και μεταβολές στη διάθεση.

Ο ειδικός σημείωσε επίσης ποιες συνήθειες πρέπει να υιοθετήσετε για να επιβραδύνετε όσο το δυνατόν περισσότερο την εξέλιξη της νόσου, άπαξ και τα προειδοποιητικά σημάδια επιβεβαιωθούν. «Αν εκδηλώνετε κάποια από αυτά τα πρώιμα προειδοποιητικά σημάδια, πρώτον, θέλω να ξέρετε ότι δεν είναι πολύ αργά. Μπορείτε να σταματήσετε την επιδείνωση. Μπορείτε ακόμη και να επαναφέρετε τη μνήμη σας, αν είστε αρκετά νέοι».

@robertwblove

What To Do If You Have Warning Signs of Alzheimer’s- 4 simple steps anyone can follow. #Alzheimers #Dementia #Memory #MemoryLoss #PreventAlzheimers #brain #Inflammation #Exercise #Sleep Relationships, #RobertLove #RobertWBLove

♬ original sound - Robert Love

1. Άσκηση

Ο νευροεπιστήμονας εξήγησε ότι η άσκηση είναι «φάρμακο για τον εγκέφαλό σου». Είπε: «Η άσκηση προμηθεύει με φρέσκο ​​αίμα και θρεπτικά συστατικά στον εγκέφαλό σου. Η άσκηση βοηθά επίσης στη μείωση της κατάθλιψης, του άγχους και στη βελτίωση του ύπνου».

2.Ύπνος

Η Love μοιράστηκε ότι ο καλός ύπνος σας είναι το κλειδί για έναν υγιή εγκέφαλο, καθώς όχι μόνο βοηθά στη δημιουργία νέων αναμνήσεων, αλλά επιτρέπει επίσης στον εγκέφαλό να «ανανεωθεί».

Είπε: «Ονομάζεται γλυμφατικό σύστημα, στην πραγματικότητα "καθαρίζει" την πλάκα και τις τοξίνες από τον εγκέφαλό σας τη νύχτα. Οπότε ο πολύ καλός ύπνος είναι πολύ, πολύ σημαντικός».

3. Σωστή διατροφή

Και συγκεκριμένα, αποφύγετε τις φλεγμονώδεις τροφές. Ποιες είναι αυτές; Τα τηγανιτά, συσκευασμένα και επεξεργασμένα τρόφιμα, καθώς και οτιδήποτε περιέχει υψηλά σάκχαρα σίγουρα δεν θα προσφέρει κανένα όφελος στην υγεία σας.

4. Κοινωνικές σχέσεις

Τέλος, καλό είναι να συσφίξετε τις κοινωνικές σας σχέσεις. Η κοινωνική αλληλεπίδραση δεν είναι απλά μία αισθητική ή ηθική επιλογή, είναι μία συμπεριφορά που άμεσα επηρεάζει την ψυχική και νευρολογική υγεία

Ο Δρ. Love πρόσθεσε: «Το να έχεις υγιείς σχέσεις σε κρατά δραστήριο, και αυτό βελτιώνει τη διάθεση και την ποιότητα ζωής σου. Οι άνθρωποι που μετέχουν κοινωνικά και διατηρούν ικανοποιητικές σχέσεις είναι λιγότερο πιθανό να νοσήσουν από τη νόσο του Αλτσχάιμερ».

 

Google News

Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

BEST OF LIQUID MEDIA