Μενού
sfinakia.jpg
Σφηνάκια σε μπαρ. | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Πέντε μαθητές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, όπως κατήγγειλαν οι γονείς τους, καθώς, σε κέντρο διασκέδασης στο Γκάζι, φέρεται να σέρβιραν στους ανήλικους ποτά «μπόμπες».

Οι ανήλικοι υπεβλήθησαν σε πλύση στομάχου. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα έγιναν σε χριστουγεννιάτικο πάρτι και φέρεται να υπήρχε συνεννόηση με τους μαγαζάτορες να μην τους σερβίρουν αλκοόλ.

Ωστόσο, η ΕΡΤ αναφέρει ότι τα παιδιά με δικά τους χρήματα παρήγγειλαν βότκα και ουίσκι.

Όπως τονίζεται στο ίδιο ρεπορτάζ, οι γιατροί τονίζουν ότι τα τοξικά φαινόμενα χρειάζονται ώρες για να αρχίσουν να εμφανίζονται και μπορεί να προκαλέσουν από ναυτία και πονοκέφαλο έως τύφλωση ή ακόμα και θάνατο, ανάλογα με τα χημικά που χρησιμοποιήθηκαν στην παρασκευή τους.

«Μπόμπες»: Τι να προσέχουμε

Ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου λέει στην ΕΡΤ πως «το κομμάτι της αξιοπιστίας είναι πολύ σημαντικό. Το project βασίζεται στην εμπιστοσύνη που έχουμε με προμηθευτές».

Οι περισσότεροι καταναλωτές υπό τον φόβο να πέσουν θύματα νοθευμένων αλκοολούχων ποτών επιλέγουν καταστήματα τα οποία γνωρίζουν και εμπιστεύονται αρκετά χρόνια

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να αποφεύγουμε τα υπερβολικά φθηνά ποτά. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στα μπαρ, να ζητάμε να μας σερβίρουν από σφραγισμένο μπουκάλι και να μυρίζουμε το ποτό πριν το καταναλώσουμε. Αν έχει περίεργη μυρωδιά, δεν θα πρέπει να το πιούμε.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA