Μενού
Χέρι
Χέρι | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Τα χέρια μας πάντα μπορούν να δείξουν την κατάσταση της υγείας μας και είναι σημαντικό πάντα να τα προσέχουμε, ειδικά αν παρατηρήσουμε κάτι διαφορετικό σε αυτά. Μπορούν να προειδοποιήσουν για θέματα που μπορεί να είναι σοβαρά για την υγεία μας, όπως καρδιακές παθήσεις. 

Ορισμένα μικρότερα προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν εύκολα, άλλα μπορεί να είναι λίγο πιο επείγοντα όπως η ενδοκαρδίτιδα, η ρευματοειδής αρθρίτιδα ή ο διαβήτης

Εξογκώματα

Σύμφωνα με την Mirror, τα μωβ ή κόκκινα επώδυνα εξογκώματα στα δάχτυλα μπορεί να σχετίζονται με τους κόμβους Osler. Είναι σύμπτωμα ενδοκαρδίτιδας, η οποία είναι μια σπάνια, αλλά μερικές φορές θανατηφόρα, κατάσταση κατά την οποία το βλεννογόνο της καρδιάς μπορεί να αναπτύξει φλεγμονή. Συνήθως είναι μοβ-ροζ εξογκώματα ενός χιλιοστού. 

Τα συμπτώματα αυτά συνήθως έρχονται με τέτοια που θυμίζουν γρίπη, όπως πυρετό, ρίγη, εφίδρωση, πόνους και απώλεια όρεξης. Τα εξογκώματα μπορεί να συνοδεύονται από αιμορραγία κάτω από τα νύχια και πρήξιμο στα πόδια ή στην κοιλιά.

Το δάχτυλο της σκανδάλης

Έτσι χαρακτηρίζεται αυτό που όταν προσπαθείτε να λυγίσετε τα δάχτυλα σας κολλάνε ή σκάνε, σαν να σημαδεύεις με όπλο. Αυτό είναι σημάδι τενοντίτιδας και μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο, εξόγκωμα στην βάση του δακτύλου πάνω στην παλάμη ή τον αντίχειρα. 

Το δάχτυλο της σκανδάλης μπορεί να συμβεί λόγω επαναλαμβανόμενης χρήσης, με αποτέλεσμα να είναι πιο συνηθισμένο στο δάχτυλο ή στον αντίχειρα.Είναι περισσότερο πιθανόν να το πάθετε εάν έχετε διαβήτη, προβλήματα θυρεοειδούς ή ρευματοειδή αρθρίτιδα. 

Αλλαγή χρώματος 

Αυτό μπορεί να συμβαίνει όταν είστε έξω και κάνει κρύο ή αν είστε αγχωμένοι. Τότε μπορεί να παρατηρήσετε τα δάχτυλά σας να γίνονται λευκά, μπλε ή κόκκινα.

Όλα αυτά μπορεί να είναι ενδεικτικά συμπτώματα της νόσου του Raynaud . Αυτό σημαίνει ότι το σώμα σας δεν μπορεί να πάρει αρκετό αίμα στα χέρια σας με αποτέλεσμα να αλλάζουν χρώμα. 

Ωστόσο, το παραπάνω θα μπορούσε να είναι ένδειξη για ρευματοειδή αρθρίτιδα, το σκληρόδερμα (μια σπάνια ασθένεια του συνδετικού ιστού), το σύνδρομο Sjögren (μια αυτοάνοση διαταραχή), διαταραχές του θυρεοειδούς, διαταραχές πήξης ή ακόμα και σημάδι της νόσου λύκος. 

Εάν ανησυχείτε για οποιοδήποτε από αυτά τα ζητήματα, είναι πάντα καλύτερο να συμβουλευτείτε και να τα συζητήσετε με τον γιατρό σας το συντομότερο δυνατό.

Google News

Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

BEST OF LIQUID MEDIA