Μενού
  • Α-
  • Α+

Έρευνα έδειξε τις κατάλληλες ώρες που πρέπει να κοιμόμαστε για να αποφύγουμε τις καρδιακές παθήσεις. Συνήθως η καρδιαγγειακή νόσος δεν έχει συμπτώματα ωσότου προχωρήσει σε σοβαρό επίπεδο και γι αυτό χαρακτηρίζεται και ως ο «σιωπηλός δολοφόνος». 

Σύμφωνα με τη TheMirror οι κατάλληλες ώρες για ύπνο είναι μεταξύ 10 και 11 το βράδυ. Εκείνη η ώρα βοηθά στην μείωση κινδύνου της καρδιακής νόσου, η οποία σκοτώνει πάνω από 18 εκατομμύρια άτομα τον χρόνο. Άλλοι παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα περιλαμβάνουν την κακή διατροφή, το αλκοόλ, το κάπνισμα, η παχυσαρκία και τον διαβήτη

Στην μελέτη συμμετείχαν τουλάχιστον πάνω από 10 χιλιάδες άτομα για μια βδομάδα και οι ερευνητές στηρίχθηκαν στον τρόπο που σκύβουν το κεφάλι τους στο μαξιλάρι και τα καρδιακά προβλήματα. Σε περίπου 3.173 περιπτώσεις παρατηρήθηκε ότι ο ύπνος μεταξύ 10 και 11 την νύχτα έχει χαμηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.

Η υψηλή αρτηριακή πίεση επίσης αποτελεί κίνδυνο με έναν στους τρεις ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο να πάσχουν από την πάθηση. Γνωστή και ως υπέρταση, είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις. Και οι πιθανότητές σας να το αναπτύξετε είναι μεγαλύτερες εάν έχετε υψηλή χοληστερόλη και υψηλή αρτηριακή πίεση, κάτι που είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι υγειονομικοί φορείς συνιστούν να διατηρείτε την αρτηριακή σας πίεση σε χαμηλά επίπεδα. 

Σύμφωνα με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, η διατροφή σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε την αρτηριακή πίεση υπό έλεγχο να καταναλώνετε τροφές και ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, καθώς το μέταλλο λειτουργεί για να απομακρύνει το νάτριο από το σώμα, κάτι που αυξάνει την αρτηριακή πίεση.

Όσο περισσότερο κάλιο τρώτε, τόσο περισσότερο νάτριο μπορεί να αποβάλει το σώμα μέσω των ούρων. Το βασικό μέταλλο βοηθά επίσης στη χαλάρωση των τοιχωμάτων των αιμοφόρων αγγείων, μειώνοντας περαιτέρω την αρτηριακή πίεση.

Τα συμπτώματα της αρτηριακής πίεσης είναι η δυσκολία στην αναπνοή, πονοκέφαλοι, θολή όραση, αιμορραγία στη μύτη, πόνος στο στήθος και ζάλη.

Google News

Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

BEST OF LIQUID MEDIA