Μενού
ΜΕΘ νοσοκομείου
ΜΕΘ νοσοκομείου | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Μία αδιανόητη περιπέτεια υγείας έζησε νεαρός άνδρας, όταν βρέθηκε να παλεύει για τη ζωή του σε κώμα μετά από λανθασμένη διάγνωση. Οι γιατροί θεώρησαν τα συμπτώματά του ενδεικτικά κοινής γρίπης, αλλά όπως αποδείχτηκε έπασχε από μία θανάσιμη λοίμωξη στο αίμα.

Ο Devan Hopkins, 24 ετών, άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά ένας γιατρός τον καθησύχαζε ότι έπασχε από τη γνωστή σε όλους γρίπη. Λίγες εβδομάδες αργότερα όμως, άρχισε να βιώνει έντονους πονοκεφάλους και εξάντληση. Παρά το γεγονός ότι έκανε δύο εξετάσεις αίματος, το μόνο που του χορηγήθηκε ήταν χάπια για την ημικρανία.

Κλιμακώθηκε επικίνδυνα

Όπως αποκαλύπτει η Daily Express, Η αγωγή ήταν αναποτελεσματική και οι πονοκέφαλοί του χειροτέρεψαν. Εν τω μεταξύ, έχασε σε πολύ μικρό διάστημα τέσσερα κιλά. Ο Devan δεν ήταν σίγουρος αν έπρεπε να ταξιδέψει στην κατάστασή του, αλλά πήγε τελικά διακοπές με την τότε κοπέλα του στην Πράγα. 

Επιστρέφοντας όμως, έδειχνε «χλωμός και κάτισχνος», θορυβώντας τους γονείς του που τον προέτρεψαν να πάει αμέσως στον γιατρό. Ο 24χρονος υποβλήθηκε σε περαιτέρω εξετάσεις αίματος και έμαθε ότι είχε καρδιακό φύσημα και επέστρεψε μετά από μερικές εβδομάδες για περαιτέρω αιματολογικές.

«Σε αυτό το σημείο, οι δείκτες μόλυνσης και άλλοι δείκτες αίματος είχαν "εκτοξευτεί". Ήταν σε αυτό το ραντεβού που ο γιατρός άκουσε ένα δυνατό καρδιακό φύσημα. Δεν είχαμε ιδέα για τον εφιάλτη που θα ζούσαμε».

Η θανατηφόρος μόλυνση

O Devan παραπέμφθηκε στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Λάνκαστερ, όπου ηχοκαρδιογράφημα αποκάλυψε ότι έπασχε από μολυσματική ενδοκαρδίτιδα, μία λοίμωξη που προκαλείται από βακτήρια που εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος. Μετέπειτα τεστ έδειξαν ότι ο Devan είχε δίπτυχη καρδιακή βαλβίδα, που σημαίνει ότι η αορτική του βαλβίδα έχει μόνο δύο πτερύγια αντί για τα συνηθισμένα τρία. 

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μπλάκπουλ για χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης της αορτικής βαλβίδας, αποκατάστασης της μιτροειδούς βαλβίδας και αφαίρεσης ενός αποστήματος στην αορτή.

Η επέμβαση επρόκειτο να διαρκέσει έξι ώρες, αλλά 13 ώρες αργότερα ο χειρουργός είπε στους γονείς του Devan, Tracy και Glen Hopkins ότι η διαδικασία θα ήταν «περίπλοκη». Ο νεαρός βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση αφού έπασχε επίσης από στρεπτόκοκκο, πνευμονία και σηψαιμία που τον κατέτρωγαν από μέσα προς τα έξω, με τους γιατρούς να τον υποβάλλουν σε τεχνητό κώμα.

Κέρδισε τη μάχη

Ο Devan νοσηλευόταν για 10 ημέρες με τεχνητή υποστήριξη, και στο μεταξύ διάστημα κανείς δεν ήξερε αν θα ξυπνούσε. «Οι επόμενες μέρες και εβδομάδες ήταν μια θολούρα, όπως μου είπαν, αφού με περίμεναν κρατώντας μου το χέρι, μιλώντας μου συνεχώς και λέγοντάς μου να συνεχίσω να αγωνίζομαι», είπε.

Τελικά, όμως ο Devan κατάφερε να αντεπεξέλθει, και αποσυνδέθηκε από το μηχάνημα που τον συντηρούσε στις 27 Δεκεμβρίου του 2022, ενώ πήρε εξιτήριο 14 μέρες μετά. 

«Όταν έφυγα από το νοσοκομείο ήταν μια πολύ συναισθηματική στιγμή για την οικογένειά μου και εμένα, ξέρω ότι πάντα πίστευαν ότι θα επανέλθω, αλλά πάντα υπήρχε αυτή η ανησυχία ότι δεν θα επέστρεφα», θυμάται.

Google News

Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

BEST OF LIQUID MEDIA