Εφιάλτης οι επιπτώσεις από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, καθώς συναγερμός έχει σημάνει για τη δημόσια υγεία. Νέες οδηγίες έδωσαν οι ειδικοί για τους κινδύνους που εγκυμονούν για την υγεία των κατοίκων από τα στάσιμα νερά, τα νεκρά ζώα και το ακατάλληλο νερό που τρέχει από τις βρύσες στα χωριά του κάμπου.
Άνθρωποι που βίωσαν τον τρόμο και για ώρες βρίσκονταν σε σκεπές σπιτιών για να μην πνιγούν, έχασαν τις περιουσίες τους και πλέον απειλείται και η υγεία τους. «Βρωμιά υπάρχει μόνο δεν πλενόμαστε», είπε κάτοικος στο OPEN. Μέχρι στιγμής νοσηλεύονται έξι άτομα, μεταξύ των οποίων ένα βρέφος λίγων ημερών και έχουν διαγνωστεί:
- 46 περιστατικά γαστρεντερίτιδας
- 24 με λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού
«SOS» για νοσήματα
Ο καθηγητής μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής, δήλωσε πως «περιμένουμε και άλλα νοσήματα που μεταφέρονται στην Ελλάδα μέσα από τρωκτικά όπως τα ποντίκια. Από τα ούρα των ποντικών ο άνθρωπος μπορεί να μολυνθεί με λεπτόσπειρα».
Ο θεσσαλικός κάμπος έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο ζώων με τη δυσοσμία να είναι έντονη από τη σήψη. Σύμφωνα με τον Διονύση Σταμενίτη, στον ΕΛΓΑ έχουν δηλωθεί 38.000 νεκρά αιγοπρόβατα αλλά λόγω δυσκολίας στην πρόσβαση έχει γίνει συλλογή για αποτέφρωση στο 50%.
Ο δήμαρχος Παλαμά, Γιώργος Σακελλαρίου είπε πως περιμετρικά της περιοχής υπάρχουν παντού νεκρά ζώα και μέσα στο χωριό πάρα πολλά οικόσιτα. «Υπάρχει πρόβλημα συντονισμού. Είμαστε μόνοι και εντελώς αβοήθητοι», ανέφερε.
- «Ακόμα και εμείς οι Βούλγαροι πάμε Ελλάδα» - Διαφήμιση του βουλγαρικού τουρισμού κατέληξε σε φιάσκο
- Η μεγάλη αλλαγή που κάνει το OPEN στο πρωινό του Σαββατοκύριακου
- Έμεινε άυπνος για 11 μέρες, έσπασε το Ρεκόρ Γκίνες, αλλά άρχισε να πληρώνει το τίμημα 30 χρόνια μετά
- Βόμβα Κούντροου για «Τα Φιλαράκια»: «Άνδρες σεναριογράφοι είχαν φαντασιώσεις με την Άνιστον και την Κόξ»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.