Μενού
Πυρηνικός Χειμώνας
Πυρηνικός Χειμώνας
  • Α-
  • Α+

Με κύριους ομιλητές τον δημοσιογράφο Παντελή Καψή και τον Αντιπλοίαρχο Κωνσταντίνο Σαβιολίδη πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του πολιτικού θρίλερ, «Πυρηνικός Χειμώνας» του συγγραφέα Ρόμπερτ Πεφάνη, από τις εκδόσεις Σταφυλίδη. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο κέντρο της Αθήνας.

Το νέο βιβλίο χαρακτηρίζεται από τις γρήγορες εναλλαγές και την απρόσμενη εξέλιξη. Σύμφωνα με την πλοκή του «Πυρηνικού Χειμώνα»,  μια ομάδα Τούρκων εθνικιστών αξιωματικών, κατασκευάζει κρυφά μια μονάδα εμπλουτισμού ουρανίου, μετατρέποντας την γειτονική χώρα, σε πυρηνική δύναμη. Μπροστά στον κίνδυνο ανατροπής των ισορροπιών στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, η Ελλάδα στέλνει μια ομάδα πρακτόρων και στρατιωτικών, με εντολή να καταστρέψει τις σχετικές υποδομές. 

Η αποστολή ματαιώνεται, καθώς εκδηλώνεται πραξικόπημα στη γειτονική χώρα. Ακολουθεί επικίνδυνη κλιμάκωση με συγκρούσεις μεταξύ ναυτικών δυνάμεων στο Αιγαίο και επιχείρηση κατάληψης ενός ελληνικού νησιού.  Τα γεγονότα οδηγούν σε αντιπαράθεση ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα, με το φάσμα του πυρηνικού αφανισμού του πλανήτη, να φαντάζει αναπόφευκτο!  Η ομάδα,  αποκομμένη στα βάθη της Μικράς Ασίας, ξεκινά έναν ανέλπιστο αγώνα ανατροπής της δικτατορίας εκ των έσω.  Είναι πλέον, η μοναδική ελπίδα της Ανθρωπότητας!

Ο «Πυρηνικός Χειμώνας» διατίθεται σε βιβλιοπωλεία σε όλη τη χώρα.

δγδγ

___________________________________________________________________________

Ρόμπερτ Πεφάνης

Ο Ρόμπερτ Πεφάνης γεννήθηκε στην Αγγλία το 1969. Σπούδασε Marketing στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Leicester. Εργάστηκε στον χώρο της Επικοινωνίας από το 1992 μέχρι το 2014, έχοντας θητεύσει στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (Τα Νέα, in.gr) και άλλους ομίλους ΜΜΕ. Από το 2015 μέχρι σήμερα, εργάζεται στον χώρο της ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Έχει διδάξει Επικοινωνία και Δημοσιογραφία σε πανεπιστήμια και κολλέγια στην Ελλάδα, τη Σερβία και τη Ρουμανία. Αρθρογραφεί τακτικά σε εφημερίδες και ειδησεογραφικά site στην Ελλάδα και την Κύπρο. Είναι παντρεμένος με τη Λίζα Αντωνιάδη και έχει δυο ενήλικους γιούς, τον Κοσμά και τον Φοίβο. Το πρώτο του βιβλίο, «Επιχείρηση: Elgin Express» κυκλοφόρησε τον Απρίλιο 2022 από τις Εκδόσεις Σταφυλίδη.

facebook.com/robert.pefanis/

Εκδόσεις Σταφυλίδη

Οι Εκδόσεις Σταφυλίδη ιδρύθηκαν το 1971 και μέχρι σήμερα βρίσκονται στις επάλξεις της εκδοτικής δραστηριότητας.

www.stafilidis.gr

___________________________________________________________________________