Μενού
workearly
Workearly
  • Α-
  • Α+

Απόφοιτοι θεωρητικών σχολών, όπως Φιλολογία, Παιδαγωγικό, Κοινωνιολογία και Ψυχολογία αλλά και από θετικές σχολές, όπως Οικονομικά και Λογιστική, επιδιώκουν να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις που χρειάζονται, ώστε να ενταχθούν στις ομάδες HR διαφόρων οργανισμών και να διεκδικήσουν πολλά υποσχόμενες θέσεις εργασίας.

Ποιος είναι ο λόγος για αυτό το μαζικό ενδιαφέρον και τι βλέπουν στο HR αυτοί οι υποψήφιοι;

#1. Καλύτερος μισθός

Οι θέσεις HR είναι από τις πιο «καλοπληρωμένες» θέσεις σε έναν οργανισμό, οι οποίες φυσικά είναι ανάλογες των ευθυνών και του επιπέδου κάθε επαγγελματία. Θα λέγαμε ότι οι ρόλοι στο HR εντάσσονται στην κατηγορία των θέσεων του business (πχ. οικονομικά, marketing) και έχουν αρκετά υψηλότερες απολαβές σε αντιπαραβολή με θέσεις παραγωγής, τεχνικές θέσεις ή άλλα business τμήματα.

Φυσικά, οι συγκρίσεις γίνονται στους μέσους όρους των μισθών, και στο ίδιο επίπεδο εμπειρίας, ετών προϋπηρεσίας κ.ο.κ.

#2. Εταιρικό περιβάλλον

Τα HR τμήματα κατά κανόνα αναπτύσσονται σε μεγαλύτερες εταιρείες με οργανωμένα εταιρικά περιβάλλοντα και περισσότερο δομημένες διαδικασίες σε ζητήματα όπως οι κύκλοι μισθοδοσίας και τα ευδιάκριτα ωράρια εργασίας.

Επιπλέον, οι μεγαλύτερες εταιρείες συνήθως τείνουν να είναι πιο οργανωμένες ως προς την έγκαιρη τήρηση διαφόρων υποχρεώσεών τους (πχ. πληρωμές ασφαλιστικών εισφορών, αποζημιώσεις), αποπνέοντας κατα κανόνα μεγαλύτερη ασφάλεια και σιγουριά.

#3. Προνόμια

Οι εταιρείες, ανάλογα με το μέγεθος, τη δραστηριότητα και την κουλτούρα τους, θέτουν σε εφαρμογή πολλαπλά πλάνα προνομίων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα ομαδικά προγράμματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, συνταξιοδοτικά προγράμματα, επιδόματα μετακίνησης και εταιρικός εξοπλισμός. Ένα από τα σημαντικότερα προνόμια τα οποία συνήθως προσφέρουν οι εταιρείες είναι η Εκπαίδευση (Upskilling), με στόχο την απόκτηση νέων δεξιοτήτων.

#4. Επαγγελματική Ανέλιξη

Το HR προσφέρει πολλές προοπτικές επαγγελματικής ανέλιξης στους επαγγελματίες του χώρου. Ξεκινώντας από “junior” θέσεις, μπορούν να διεκδικήσουν την ανάληψη περισσότερων ευθυνών και αν επιλέξουν και την ειδικότητα του HR που ταιριάζει περισσότερο στην προσωπικότητα και τα skills τους, μπορούν μελλοντικά να αξιώσουν ακόμη και Διοικητικές θέσεις. Η τριβή με το αντικείμενο, είτε μέσω της εμπειρίας είτε της εκπαίδευσης, αποτελεί σημαντικό εφόδιο για τους επαγγελματίες του HR.

#5. Ευκολία στη μετάβαση

Σε αντίθεση με πιο τεχνικούς κλάδους, το HR είναι ένας χώρος προσιτός σε επαγγελματίες με διαφορετικό υπόβαθρο. Για παράδειγμα, ένας πωλητής έχει μεγάλο πλεονέκτημα αν θέλει να ενταχθεί στον χώρο του recruiting, ένας εκπαιδευτικός έχει αντίστοιχα πλεονέκτημα για να διεκδικήσει θέσεις στο Learning & Development και ένας λογιστής για το Payroll. Είναι αυτονόητο πως η μετάβαση στον κλάδο του HR προϋποθέτει την απόκτηση γνώσεων, τη μελέτη και την επαφή με την αγορά.

Το HR School του Workearly είναι το πρώτο εξειδικευμένο πρόγραμμα πιστοποίησης και πρακτικής επαγγελματικής εκπαίδευσης στον χώρο του HR στην Ελλάδα. Είναι αναγνωρισμένο για εκπαίδευση σε εταιρείες και υποψηφίους σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Κύπρου, όπου αποτελεί και το πιο δημοφιλές πρόγραμμα εκπαίδευσης στο HR.

Είναι πιστοποιημένο για την υψηλή ποιότητα, τα standards εκπαίδευσης και την υψηλή απορρόφηση στην αγορά εργασίας, από το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού – HRCI (Human Resource Certification InstituteUSA), του οποίου αποτελεί και εγκεκριμένο πάροχο εκπαίδευσης, ενός εκ των ελαχίστων στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ανάλογα με τη στόχευση του κάθε επαγγελματία, διατίθεται μία σειρά πραγματικών υποθέσεων και θεωρητικού υλικού, υπό τη συνεχή καθοδήγηση επαγγελματιών HR με προφορικά ατομικά sessions.

Το HR School του Workearly σε συνεργασία με πληθώρα εταιρειών στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεριμνά για την απόκτηση των ειδικών γνώσεων που χρειάζεται ένας επαγγελματίας HR ενώ παράλληλα φροντίζει για την αντίστοιχη προσαρμογή του βιογραφικού κάθε υποψηφίου και την ομαλή ενσωμάτωσή τους στην αγορά εργασίας.

Κλείσε γρήγορα τη θέση σου για τον επόμενο κύκλο του Προγράμματος και διεκδίκησε Πιστοποίηση και Digital Badge από κορυφαίους Οργανισμούς HR.

Δες τον οδηγό σπουδών και διάλεξε το επίπεδο δυσκολίας του Προγράμματος  εδώ.

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ