Μενού
cocacola
  • Α-
  • Α+

Μπορούμε να ξεκινήσουμε διαφοροποιώντας μικρές συνήθειες μας, όπως ο περιορισμός του πλαστικού μίας χρήσης και η επιλογή προϊόντων με φιλικότερες προς το περιβάλλον συσκευασίες.

Η Coca-Cola στην Ελλάδα προκειμένου να ωθήσει τους καταναλωτές προς αυτή την κατεύθυνση και συνεπής στο όραμά της «Για Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα», φέρνει την αλλαγή στις συσκευασίες όλων των αναψυκτικών, χυμών και ροφημάτων του χαρτοφυλακίου της. Συγκεκριμένα, πλέον 256 εκατομμύρια καπάκια σε όλα τα πλαστικά μπουκάλια της εταιρείας γίνονται μη αποσπώμενα. Με τον τρόπο αυτό η Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον και  Coca-Cola Hellas) μειώνει τα πλαστικά απορρίμματα και παράλληλα ενισχύει την προσπάθεια που πραγματοποιείται σε εθνικό επίπεδο για την αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης. Μάλιστα με τον νέο σχεδιασμό, η εταιρεία εφαρμόζει την Ευρωπαϊκή Οδηγία και τη σχετική Ελληνική νομοθεσία έναν χρόνο νωρίτερα από το 2024 που προβλέπουν οι αντίστοιχες προθεσμίες.

Παράλληλα και προκειμένου να επικοινωνήσει τις νέες συσκευασίες και τα πολλαπλά τους οφέλη στο ευρύ κοινό, κυκλοφόρησε την ενημερωτική καμπάνια με τίτλο «Για Πάντα Μαζί». Μέσα από την καμπάνια αυτή οι πολίτες εκπαιδεύονται στο πώς να χρησιμοποιούν και να ανακυκλώνουν ορθά τις νέες συσκευασίες. Έτσι, την επόμενη φορά που θα απολαύσουν το αγαπημένο τους αναψυκτικό το μόνο που να χρειαστεί να πράξουν για να ανακυκλώσουν το ανανεωμένο μπουκάλι είναι να ξανακλείσουν το καπάκι του και να απορρίψουν ολόκληρη τη συσκευασία στους κάδους ανακύκλωσης.

cocacola

Επιπλέον, τα νέα μη αποσπώμενα καπάκια συμβάλλουν στην εξασφάλιση ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος και στην ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας. Πιο συγκεκριμένα, κρατώντας το καπάκι προσαρτημένο στο δαχτυλίδι ασφαλείας κάθε μπουκαλιού, μειώνουμε αυτόματα τα πλαστικά απορρίμματα, καθώς δεν κινδυνεύουμε να χάσουμε το καπάκι μας ή να το απορρίψουμε κατά λάθος σε ένα συμβατικό κάδο απορριμμάτων. Έτσι, φροντίζουμε ενεργά το περιβάλλον και διασφαλίζουμε ότι όλα τα μέρη του μπουκαλιού θα ανακυκλωθούν ορθά.

Ταυτόχρονα, με το νέο σχεδιασμό η Coca-Cola θέτει ως στόχο να συλλέγει και να ανακυκλώνει μια συσκευασία για κάθε μία που κυκλοφορεί στην αγορά, έως το 2030. Ανακυκλώνοντας, λοιπόν, ολόκληρη τη συσκευασία σαν μία, χωρίς να ξεχωρίσουμε το καπάκι της, γινόμαστε και εμείς μέρος της προσπάθειας αυτής και φροντίζουμε ενεργά το περιβάλλον.

Τέλος, η υιοθέτηση των μη αποσπώμενων καπακιών αποτελεί μία μόνο από τις πολλές προσπάθειες που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια η Coca-Cola στην Ελλάδα για ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Άλλα παραδείγματα δράσεων που έχει πραγματοποιήσει κατά καιρούς η εταιρεία είναι η πρωτοποριακή συσκευασία KeelClip™ χάρη στην οποία καταργήθηκε η πλαστική μεμβράνη σε όλες τις πολυσυσκευασίες αλουμινίου και η κοινωνική πλατφόρμα Zero Waste Future, μέσω της οποίας από το 2018 μέχρι σήμερα έχουν συλλεχθεί 2.200 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών.