Μενού
...
  • Α-
  • Α+

Από τις πρώτες κιόλας ώρες, φάνηκε πως η κοινωνική προσφορά δεν χάθηκε μαζί με τους κόπους και τις περιουσίες. Μεγάλες εταιρείες αλλά και ιδιώτες έσπευσαν να προσφέρουν ενίσχυση, αλλά και άμεση ανακούφιση στους πληγέντες. Μια από αυτές τις εταιρείες ήταν και η Coca-Cola στην Ελλάδα που από την πρώτη κιόλας στιγμή προέβη σε ενέργειες για την πρακτική υποστήριξη των πληγέντων περιοχών όπως η δωρεά 2 εκατομμυρίων φιαλών νερού ΑΥΡΑ, η διοργάνωση συναυλίας για τη συγκέντρωση σχολικών ειδών και ενδυμάτων, αφιερωμένη στους μαθητές της Θεσσαλίας, και η υλοποίηση εθελοντικών πρωτοβουλιών από τους εργαζομένους της Coca-Cola για την υποστήριξη των τοπικών αναγκών.

...

Παράλληλα, και σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη και τους Γιατρούς του Κόσμου υποστηρίζει ένα ολοκληρωμένο πεντάμηνο πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής και ιατροφαρμακευτικής αρωγής για τους πληγέντες της Θεσσαλίας, μέσω κινητής μονάδας που πραγματοποιεί οργανωμένες επισκέψεις σε χωριά, αλλά και επισκέψεις πόρτα-πόρτα για τις ευπαθείς ομάδες.

...

 

Με οδηγό τις αξίες της αλληλεγγύης και της κοινωνικής ευαισθησίας, η Coca-Cola στην Ελλάδα αναγνωρίζοντας την ανάγκη για έργα υποδομής που θα ενισχύσουν την ανθεκτικότητα της ευρύτερης περιοχής απέναντι στις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης, το 2024 αναλαμβάνει δράση και υλοποιεί ένα σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο που αναμένεται να φέρει ανακούφιση στις πληγείσες περιοχές.

.

 

Στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που διοργανώθηκε πρόσφατα στα Τρίκαλα, παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, συζητήθηκε η υλοποίηση ενός σημαντικού αντιπλημμυρικού έργου στην πόλη των Τρικάλων. Το έργο αυτό αντιπροσωπεύει την πρώτη σύμπραξη ιδιωτικού-δημόσιου τομέα στην περιοχή μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία και αναμένεται να ενισχύσει την οικονομική και κοινωνική ευημερία της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα, και σε στενή συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Global Water Partnership – Mediterranean (GWP-Med) καθώς και με την υποστήριξη του The Coca-Cola Foundation, το αντιπλημμυρικό έργο συμπληρώνει τα έργα που ήδη πραγματοποιεί ο Δήμος και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Τρικάλων (ΔΕΥΑΤ). Με αυτόν τον τρόπο, αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευση της για την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση των τοπικών αρχών στις προσπάθειές τους για αποκατάσταση και ανοικοδόμηση σε κρίσιμες καταστάσεις.

Το έργο περιλαμβάνει την εγκατάσταση ενός αγωγού απομάκρυνσης όμβριων υδάτων από την περιοχή της Μπάρας των Τρικάλων, μιας από τις περιοχές της πόλης που υπέστη σημαντικές ζημιές κατά τις καταστροφικές πλημμύρες. Μέσω στοχευμένων τεχνικών παρεμβάσεων, η πρωτοβουλία αυτή έρχεται ως απάντηση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή και ως ασπίδα προστασίας απέναντι σε ενδεχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα.

...

Στο πλαίσιο της παρέμβασης, παράλληλα με το παραπάνω τεχνικό έργο, ο διεθνής οργανισμός GWP-Med θα υλοποιήσει δράσεις ενδυνάμωσης τοπικών φορέων καθώς και επιμορφωτικές δράσεις σχολικής εκπαίδευσης στα Τρίκαλα για την προώθηση της ορθής διαχείρισης των υδατικών πόρων, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών, την υιοθέτηση καλών πρακτικών και την προσαρμογή στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.
Στις δύσκολες στιγμές που διανύει η Θεσσαλία, η αλληλεγγύη και η κοινωνική ευθύνη είναι τώρα αναγκαίες περισσότερο από ποτέ. Η πρωτοβουλία της Coca-Cola στην Ελλάδα αποτελεί ένα παράδειγμα του πως η επιχειρηματική κοινότητα μπορεί με γρήγορα αντανακλαστικά, όχι μόνο να συνεργαστεί άρτια με τους τοπικούς φορείς και τον δημόσιο φορέα, αλλά και να δράσει σε καιρούς κρίσης, φέροντας αλλαγή στις ζωές των ανθρώπων που την έχουν ανάγκη.

Ο διεθνής διαγωνισμός για την ανάθεση του αντιπλημμυρικού έργου αναμένεται να δημοσιευτεί μέσα στον Απρίλιο 2024 και το έργο θα παραδοθεί μέσα στους επόμενους μήνες θωρακίζοντας ουσιαστικά την περιοχή προκειμένου να αποφευχθούν εικόνες καταστροφής όπως αυτές του περασμένου Σεπτεμβρίου. 

Advertorial

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA