Μενού
θ
  • Α-
  • Α+

Τα πιστοποιημένα μέλη τα οποία έχουν ελεγχθεί ότι πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις και κριτήρια (ν. 5005/2022 (Α’ 236)), λαμβάνουν σταδιακά τον μοναδικό αριθμό Μητρώου τον οποίο αναρτούν στις ιστοσελίδες τους.

Με τη λειτουργία του νέου σύγχρονου και λειτουργικού Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου ενισχύεται η διαφάνεια και η δημοσιότητα στον χώρο του ηλεκτρονικού τύπου, της διασύνδεσής του με τις αναπτυξιακές ανάγκες των επιχειρήσεων των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, της καταχώρισης και προβολής στις επιχειρήσεις αυτές διαφήμισης από τον δημόσιο τομέα και τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και της ένταξής τους σε προγράμματα κρατικής ενίσχυσης.

Η ΕΝΕΔ συμμετείχε ενεργά στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου και συνέβαλλε από κοινού και σε άριστη συνεργασία με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, κο Παύλο Μαρινάκη και τον Γενικό Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης κο Δημήτριο Γαλαμάτη, στη δημιουργία της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας.

Τονίζεται ότι το Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου βρίσκει εφαρμογή στην πρόσφατη υπ’ αριθμ. Κοινή Υπουργική Απόφαση Ε/2018/09-05-2024 (Β’ 2729) του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, κ. Π. Μαρινάκη, και του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Αθ. Πετραλιά, με θέμα «Πρόγραμμα χρηματοδότησης για την οικονομική στήριξη επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας και περιφερειακών και τοπικών εφημερίδων, παρόχων περιεχομένου περιφερειακής εμβέλειας επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών, περιοδικού τύπου και επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου» (ΑΔΑ: Ψ0ΛΔ46ΜΓΨ7-ΚΣΗ), για την οποία οι ιδιωτικές επιχειρήσεις ηλεκτρονικού τύπου πρέπει να έχουν λάβει πιστοποίηση στο Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (ΜΗΤ) μέχρι και την 7η Ιουνίου 2024.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA