Μενού
takis-theodorikakos
Τάκης Θεοδωρικάκος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Για σχέδιο που είχε ως στόχο να τον πλήξουν ηθικά και πολιτικά έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος κατά την αποχώρηση του από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου όπου κατέθεσε μήνυση εναντίον όσων έκαναν λόγο για συγκάλυψη υπόθεσης στην οποία εφέρετο να είχε εμπλοκή ο γιος του. Χωρίς ωστόσο ο υπουργός μέχρι σήμερα να μιλήσει δημόσια με συγκεκριμένα στοιχεία για το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που μπορεί να κρύβονται πίσω από τις καταγγελίες του ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. Αντιθέτως «απάντησε» με αγωγές και το πέπλο μυστηρίου θα παραμείνει, όπως όλα δείχνουν, καθώς ο υπουργός σε νέα δήλωση του είπε ότι «εφεξής δεν πρόκειται να αναφερθώ στο θέμα, αφού η άθλια και πρωτοφανής επίθεση κατέρρευσε και έχει πλέον πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης».

Για τον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. ο υπουργός είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι: «Υπέβαλα μήνυση εναντίον του αποστρατευθέντος στις τελευταίες κρίσεις αξιωματικού ο οποίος εκτέλεσε την άθλια σκευωρία με ψέματα και συκοφαντίες σε βάρος του προσώπου μου. Η σκευωρία κατέρρευσε από τα στοιχεία του ελέγχου που ήδη διεξάγεται». Μάλιστα είχε συμπληρώσει με νόημα: «Το στοιχείο αυτό αποτελεί πλέον τμήμα της δικογραφία. Ο συκοφάντης επιχείρησε να με πλήξει πολιτικά και ηθικά, αυτός και όποιος άλλος είναι από πίσω. Ακόμα και αυτός όμως στην κατάθεση του δεν είχε το παραμικρό να πει και ούτε καν αναφέρθηκε ουσιαστικά στο όνομα μου, άρα η υπόθεση οργανώθηκε για συγκεκριμένους σκοπούς. Ένα ξεκάθαρο μήνυμα λοιπόν προς τους σκευωρούς, σε αυτούς που οργάνωσαν και εκτελούν αυτή την σκευωρία, θα τους πάω μέχρι τέλους και τον λόγο έχει η ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη». 

Ενα από τα ερωτήματα είναι εάν στην Εισαγγελία μίλησε –με βάση τη δήλωση του– για πρόσωπα και καταστάσεις. Εάν δηλαδή αποκάλυψε γιατί ο ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ μίλησε για μια υπόθεση στην οποία φέρεται να είχε εμπλοκή ο γιος του κ. Θεοδωρικάκου σε αυτή τη χρονική συγκυρία και ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτό. 

Το θέμα είναι ότι αυτή η υπόθεση σε συνδυασμό με τις αποκαλύψεις για διασυνδέσεις στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. με άτομα του ποινικού δικαίου έχει προκαλέσει αναστάτωση στις τάξεις των αστυνομικών. Πολλά λέγονται στα «πηγαδάκια» στις αστυνομικές υπηρεσίες. Τα ερωτήματα πολλά και υπαρκτά για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Υπαρκτή ωστόσο είναι και η εγκληματικότητα. Και η αντιμετώπιση της πρέπει να είναι η πρώτη και μόνη προτεραιότητα της εκάστοτε πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.