Μενού
ekloges
Εκλογές | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Πάμε για εκλογές. Διπλές παρακαλώ. Κάτι σαν τον διπλό ελληνικό με καϊμάκι. Ετσι για να τσιτώσουν τα νεύρα. Τα οποία τελευταία είναι και πάρα πολλά. Κάτι οι υποκλοπές, κάτι το Ειδικό Δικαστήριο, ζόρισαν τα πράγματα. Ασε και έχουμε καιρό μπροστά μας μέχρι τις κάλπες. Η πρώτη δόση στις 9 του Απρίλη. Ψηφίζουμε στο χωριό μετά βαΐων και κλάδων. Πού να φεύγεις μετά πίσω για την Αθήνα και να ξαναγυρίζεις για το σούβλισμα την επόμενη Κυριακή; 

Τα μπαγκάζια πολλά, φόρτωσε, ξεφόρτωσε. Βενζίνες, διόδια και η πεθερά μαζί στο αμάξι. Αυτό που το βάζεις; Και αν ψηφίζεις το ίδιο κόμμα πάλι καλά. Αν είσαι όμως με τον Κυριάκο, έτσι για σιγουριά, αλλά η ίδια ξεψυχάει για τα επαναστατικά του Αλέξη, την έβαψες. Μιλάμε για ταλαιπωρία. Πρόβλημα μεγάλο. Δεν είμαστε για τέτοια. Οταν ψηφίζουμε πρέπει να είμαστε χαλαροί. Τα τσιτώματα γενικώς βλάπτουν. Πολύ περισσότερο όταν αποφασίζουμε για πρωθυπουργό. Για να μην τραβάμε τα μαλλιά μας μετά και φασκελωνόμαστε μπροστά στον καθρέφτη. 

Για αυτό πάμε χωριό χωρίς βιασύνες. Και το σημαντικότερο. Κολλάμε στις εκλογές το Πάσχα. Τι πιο φυσιολογικό. Το κλείνουμε το μαγαζί βρε αδερφέ κανονικά και με το νόμο. Και δε μας λέει κουβέντα και κανείς. Ψηφίζουμε κύριοι. Ασκουμε το συνταγματικό μας δικαίωμα του εκλέγειν και γιορτάζουμε τη Λαμπρή όπως επιτάσσει η παράδοση μας. Για να μη σου πω ότι αν έπαιζε και καμία επίσημη αδειούλα από το υπουργείο Εσωτερικών, και όχι από τη σημαία, για σερί εξοχή μεγαλοβδομαδιάτικα θα μιλάγαμε για ρεκόρ συμμετοχής στις κάλπες. Αλλά μην είμαστε και πλεονέκτες. Βαθιές αναπνοές. Καθαρός αέρας. Τι άλλο να ζητήσεις; Ανοιξη. Και άσε τους πολιτικούς να τρέχουν σε περιοδείες με χαλβά και ταραμά στο χέρι μέχρι να αστράψουν τα φλας τσουγκρίζοντας κόκκινα αυγά δεξιά και αριστερά. 

Ωπα! Με τούτα και με τα άλλα ξεχάσαμε τις εκλογές. Ποιος βγήκε; Να ρωτήσουμε τις δημοσκοπήσεις. Πάντως, ακόμα και το φλιτζάνι να διαβάζεις θα σου πει ότι στο Προεδρικό Μέγαρο θα είναι πολλές οι επισκέψεις. Οι διερευνητικές εντολές θα αλλάξουν χέρια για να πάμε σε νέες εκλογές. Αυτά τα περί «κυβέρνησης ηττημένων», ούτε να τα ακούω. Λίγη μπαλίτσα να έχεις παίξει μικρός ξέρεις ότι όταν έχεις φάει το γκολ δεν πανηγυρίζεις. Οπότε, αν σε ψήφισε ο λαός, προχωράς και αν δεν μπορείς μόνος σου βρίσκεις παρέα να κυβερνήσεις. Δε σε ψήφισε; Εχεις και δεύτερη ευκαιρία λίγες βδομάδες αργότερα. 

Και πάμε λοιπόν στις κάλπες τις μαγιάτικες. Τις καλές. Και τελευταίες θα πω. Τρίτες εκλογές ούτε για αστείο. Θα γελάνε μαζί μας και οι πέτρες. Για τους ξένους, να μην το συζητήσουμε. Τα πράγματα εδώ είναι ακόμα πιο απλά. Οποιο και αν είναι το αποτέλεσμα θα έχουμε κυβέρνηση. Θες αυτοδύναμη, θες συνεργασίας, τα υπουργικά τα κοστούμια θα τα δούμε. Καλοραμμένα και ανοιχτόχρωμα. Αντε, γιατί έφτασε καλοκαίρι και ασχολούμαστε ακόμα με τις εκλογές. Εχουμε και άλλες δουλειές, ξεκινήσαμε και τα μπάνια και ακόμα ψηφίζουμε. Και να μην ξεχάσω. Οχι μόνο, «υπάρχουν δικασταί εις τα Αθήνας», αλλά το Σύνταγμα προβλέπει να γίνονται και υπηρεσιακοί πρωθυπουργοί. Οπως δηλαδή θα συμβεί μετά τις εκλογές της 9ης Απριλίου. Κάτι παραπάνω θα ξέρει ο συνταγματικός νομοθέτης.