Μενού
bullying
Κακοποίηση ανηλίκου | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Τα παιδιά… Όταν είσαι γονιός όλα τα κάνεις για τα παιδιά… Τα στέλνεις στο σχολείο… Για να κοινωνικοποιηθούν και να πάρουν τις γνώσεις – βάσεις για το μέλλον τους… Και ξαφνικά σε παίρνουν τηλέφωνο… Το παιδί σας το χτύπησαν άλλα παιδιά… Και τρέχεις… Και όταν πας στο γραφείο του διευθυντή για να μην διαταραχθεί το κλίμα εντός του σχολικού περιβάλλοντος σου λέει «δεν έγινε και τίποτα… του μιλήσαμε του παιδιού που χτύπησε το παιδί σας και ζητήσαμε να δούμε και τους γονείς του…».

Και ρωτάς γεμάτος αγωνία… Και εσείς που ήσασταν εκείνη τη στιγμή; Γιατί δεν το αποτρέψατε; Τι κάνατε εφόσον ξέρατε ότι το συγκεκριμένο παιδί έχει τάσεις βίαιης συμπεριφοράς; Και οι εκπαιδευτικοί να προσπαθούν να βρουν λέξεις μέσα από το πλούσιο ελληνικό λεξιλόγιο για να δικαιολογηθούν… Μια ημερήσια απουσία και
θεωρείται λήξαν το συμβάν; Ένα κοριτσάκι σε σχολείο στα βόρεια προάστεια κατήγγειλε περιστατικό μπούλινγκ σε βάρος του… Η υπόθεση ερευνάται από την ΕΛΑΣ καθώς το 7χρονο παιδί έχει πέσει σε αντιφάσεις…

Πρόσφατα και άλλα περιστατικά με παρενοχλήσεις και ξυλοδαρμούς μαθητές έχουν δει το φως της δημοσιότητας με τους «νταήδες» να τραβούν και βίντεο με τα κατορθώματα τους… Οι ειδικοί λένε πως όλα αυτά τα περιστατικά υπήρχαν και υπάρχουν… Δεν προέκυψαν ξαφνικά στις μέρες μας… Με τα παιδιά θύματα να φοβούνται να επιστρέψουν στο σχολικό περιβάλλον… Να φοβούνται τα παιδιά να πάνε στο σχολείο τους…Στο δεύτερο σπίτι τους…

Ωστόσο αυτό που πρέπει να ανησυχήσει είναι το οικογενειακό περιβάλλον αυτών των παιδιών που εμπλέκονται σε τέτοια περιστατικά… Αν βλέπουν πχ τον πατέρα να χτυπά την μάνα τους τι βιώματα θα έχουν; Αν βλέπουν δυο αδιάφορους γονείς τότε και αυτά διαμορφώνουν τη δική τους προσωπικότητα επηρεασμένα συχνά από τις παρέες που έχουν εκτός σχολείου. Το ανησυχητικό είναι ότι παρά το γεγονός ότι τα περιστατικά αυτά διακινούνται στα social media και οι μαθητές που έχουν τάσεις βίαιης συμπεριφοράς βλέπουν ότι οι συνομήλικοι τους καταλήγουν σε κάποιο Τμήμα Ασφαλείας εκείνοι δεν αποτρέπονται αλλά συνεχίζουν το έργο τους.

Ήρθε η στιγμή γονείς και εκπαιδευτικοί να ασχοληθούν ουσιαστικά με το θέμα της παρενόχλησης και τον ξυλοδαρμών μαθητών από συνομήλικους τους.

Δεν είναι όλα Αστυνομίας. Γιατί όταν κληθεί το «100» είναι αργά.. Κάτι που θα έπρεπε να αποτραπεί, δεν απετράπη… Και υπάρχουν ευθύνες για αυτό… Οι σωστές βάσεις ως προς τη συμπεριφορά ενός παιδιού μπαίνουν πρώτα στο σπίτι του και μετά στο σχολείο του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.