Μενού
Athens Pride
Athens Pride | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Η αγάπη κάνει την οικογένεια» λέει το σχετικό post της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών με αφορμή το φετινό Athens Pride. Ακόμα και αν δεν είμαστε queer άτομα, μπορούμε να συμφωνήσουμε στα βασικά, ότι αυτό το σλόγκαν λέει μια μεγάλη αλήθεια, που δείχνει προφανής, αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, για κανέν@ straight, gay, bi, non binary, trans οντότητα εκεί έξω.

Αρχικά, αυτός είναι ο πρώτος λόγος που το Pride έχει (μεγάλη) αξία, και επιβάλλεται να γίνει και φέτος και του χρόνου και να γίνεται για πολλά χρόνια ακόμα. Όχι μόνο αυτός. 

Mία ματιά στους τίτλους των ειδήσεων 

pride
pride2

 

pride23

 

pride4

Ναι, αλλά η ορατότητα των LGBTQIA+ ατόμων αυξάνεται διαρκώς

Φυσικά! Πριν από λίγους μήνες είδαμε σε μια mainstream τηλεοπτική σειρά, στο "Maestro", ένα ζευγάρι νεαρών gay ανδρών. Κάτι αντίστοιχο, αλλά με ζευγάρι γυναικών είδαμε στη "Γη της Ελιάς",  ενώ και στη μουσική, στο θέατρο, στο σινεμά, η συμπερίληψη έστω και με αργά βήματα, γίνεται πράξη. Ευχαριστούμε Μπέτυ Βακαλίδου, Μίνα Ορφανού, Καίτη Γκράμμα αλλά και Γιώργο Καπουτζίδη, Φώτη Σεργουλόπουλε και λοιπές @ υπερδυνάμεις. Αρκεί όμως αυτό;

Σαφώς και όχι. Δεν αρκεί μόνο το να βλέπουμε από τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια γοητευτικούς άντρες, γυναίκες, όλες τις θηλυκότητες και όλα τα αρσενικά που «γράφουν» όμορφα στον φακό, ώστε να προκύψει μια απομείωση του στίγματος, μια αποσυμπίεση της τοξικότητας της ελληνικής κοινωνίας όταν έχει να κάνει με queer άτομα, που ενδεχομένως είναι και σεξεργάτες/τριες, ΑμεΑ ή έστω παχύσαρκα. Θέλει τρομακτική δύναμη ψυχής να είσαι στη θέση ενός ατόμου που νιώθει έλξη για το ίδιο φύλο και ζει στην επαρχία. Θέλει ίσως και ακόμα περισσότερη δύναμη, όταν αυτό το άτομο ζει στην Αθήνα. Η τοξικότητα δεν γνωρίζει γεωγραφικό προορισμό. 

Πόσο ενοχλεί το Pride;

«Δεν με ενοχλούν οι γκέι, έχω και φίλους τέτοιους», «μια χαρά είναι, αρκεί να φέρονται σοβαρά»: Πόσες φορές έχεις ακούσει τέτοιες ατάκες; Εγώ αν είχα ένα ευρώ για κάθε φορά που ακούω τα παραπάνω και παράγωγα τους, θα αγόραζα το Reader.gr. Επειδή λοιπόν, δεν μπορούμε να βάλουμε τον Ορέστη Χαλκιά να τραγουδάει σε μόνιμη λούπα, στους μίζερους το «Τυχερό Αστέρι» και να τους θυμίζει τον φλογερό ομοφυλοφιλικό έρωτα που ζει ο χαρακτήρας του στο «Maestro», επειδή πιο εύκολο είναι το να πείσεις ένα A.I να κάνει παρέα με ένα trans άτομο παρά έναν ομοφοβικό, επειδή το Pride ΕΝΟΧΛΕΙ, γι' αυτό και πρέπει να συνεχίσει να συμβαίνει.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA