Μενού
Αλέξης Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Το post του Αλέξη Τσίπρα, την περασμένη Πέμπτη, λίγες ώρες πριν αρχίσει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ως γνωστό άλλαξε όλη την ατζέντα σε αυτό. Ξαφνικά προέκυψε θέμα εκλογών, η Όλγα Γεροβασίλη... πρόλαβε να θέσει υποψηφιότητα (απόλυτα εναρμονισμένη με την γραμμή του πρώην πρωθυπουργού), τα «στρατόπεδα» δεν άργησαν να χωριστούν και η... ρωμαϊκή αρένα του Φαλήρου διψούσε για αποδοκιμασίες και εκδίκηση. 

Τελικά κάλπες δεν πρόκειται να στηθούν, ούτε στις 10 Μαρτίου όπως ήθελε ο πρόεδρος Κασσελάκης, ούτε μετά από ένα μήνα όπως ζητούσε βάση καταστατικού η υποψήφια Γεροβασίλη. Φυσικά η μάχη χαρακωμάτων δεν πέρασε στο παρελθόν. 

Το αντίθετο. Οι πληγές παρέμειναν ανοιχτές και φυσικά δεν πρόκειται να κλείσουν με το ποτό που κέρασε το βράδυ της Κυριακής ο πρόεδρος σε βουλευτές και μέλη του κόμματος. 

Είναι φανερό πια, ότι όλοι είναι σε θέση μάχης και αυτό που... αναβλήθηκε την Κυριακή, θα προκύψει μετά τις ευρωεκλογές, αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις και τα «βαρομετρικά χαμηλά» που παρουσιάζουν για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σαφώς ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να παραμένει στον προεδρικό θώκο, αλλά δεν μπορεί να νιώθει και αναβαπτισμένος ξέροντας ότι... τον περιμένουν τα συντροφικά μαχαίρια ανά πάσα στιγμή. 

Όμως το συνέδριο ανέδειξε και έναν μεγάλο χαμένο. Αυτόν που δεν παρουσιάστηκε ούτε μια ώρα από τις 4 ημέρες που κράτησαν οι εργασίες στο γήπεδο του Tae Kwon Do. 

Ο χαμένος φυσικά έχει ονοματεπώνυμο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρώην πρόεδρος που για πολλούς μήνες τηρούσε σιγή ιχθύος, αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να επέμβει για να σταματήσει ο κατήφορος στο κόμμα που υπό την ηγεσία του έγινε Κυβέρνηση. 

Πρότεινε εκλογές αμφισβητώντας ευθέως τον Κασσελάκη και... άναψε «πράσινο» για την πιο στενή συνεργάτιδά του, την Όλγα Γεροβασίλη. Τι πιο ξεκάθαρες κινήσεις χρειάζονται για να φωνάξει «παρών» και ότι επιθυμεί την επιστροφή; Κι όμως η «γραμμή του» δεν πέρασε

Η προτροπή του δεν έγινε αποδεκτή, ούτε από παλιούς στενούς συνεργάτες του (βλέπε Παππά και Πολάκη), ούτε από την πλειοψηφία των συνέδρων. 

Μάλιστα το δεύτερο ίσως να είναι και ένα... καμπανάκι για το πόσο έχει μεταλλαχθεί το εκλογικό σώμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως να μην είναι πλέον και τόσοι πολλοί αυτοί που θεωρούν τον Τσίπρα «χρυσό κεφάλαιο» και για την επόμενη ημέρα του κόμματος και της Κεντροαριστεράς γενικότερα

Σίγουρα πάντως ο πρώην πρωθυπουργός κατέγραψε «εν απουσία του» μια ηχηρή ήττα για το πολιτικό του προφίλ

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA