Μενού
kasselakis gerovasili
Η Όλγα Γεροβασίλη με τον Στέφανο Κασσελάκη | Eurokinissi/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Ο κύβος ερρίφθη. Όπως αναμενόταν μέσα από το βήμα του Συνεδρίου, η Όλγα Γεροβασίλη ανακοίνωσε (εν μέσω πολλών αποδοκιμασιών) την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και είναι αυτή που θα σηκώσει το βάρος του... εμφυλίου, απέναντι στον νυν πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη

Από το βράδυ της Πέμπτης (22/02) όταν το... συνέδριο πήγε περίπατο μετά την «παρέμβαση Τσίπρα» και το «βρείτε μου αντίπαλο» του προέδρου, το κλειστό του Tae Kwon Do στο Φάληρο γέμισε.... χαρακώματα. Και «συντροφικά μαχαιρώματα» βεβαίως - βεβαίως. 

Μάλλον μάταιη η πρωτοβουλία όλων όσοι μάζευαν και μαζεύουν υπογραφές ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να μην οδηγηθεί τις επόμενες εβδομάδες σε νέα εσωκομματική κάλπη. Η 10η μέρα του Μαρτίου μάλλον θα είναι εκ νέου κομβική για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που πλέον θυμίζει... πεδίο μάχης, με απρόβλεπτες εξελίξεις. 

Πλέον τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και όλοι καλούνται να απαντήσουν στο ευδιάκριτο δίλημμα. Με τον νυν ή με τον πρώην. Με τον Στέφανο Κασσελάκη ή με τον Αλέξη Τσίπρα

Γιατί αυτό είναι το δίλημμα, αυτή είναι η κόντρα. Aλέξης vs Στέφανου. Μη πει κανείς πως... ξαφνικά η Όλγα Γεροβασίλη απέκτησε ηγετικές βλέψεις και φιλοδοξίες που... έκρυβε μέσα της μέχρι το βράδυ της Πέμπτης. 

Όταν ο Τσίπρας... έδωσε το σύνθημα έπρεπε να βρεθεί ένα πρόθυμο πρόσωπο να αντιπαρατεθεί με τον Κασσελάκη. Η συνεργάτιδα, η «πιστή στρατιώτισσα Όλγα» φώναξε... παρούσα στο προσκλητήριο του κι αφού σε συσκέψεις επί συσκέψεων προκρίθηκε η πρόταση της «μονής υποψηφιότητας» απέναντι στον «Κασέλ». 

Το απόλυτο ξεκαθάρισμα

Ο Νίκος Παππάς έκανε μια ενωτική ομιλία, θέλοντας να... θυμίσει Κώστα Λαλιώτη, στο ιστορικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το 1996, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Πάντως με τα λόγια του έδειξε καθαρά να στηρίζει εκ νέου τον νυν πρόεδρο.

Δεδομένο είναι πως όποτε κι αν στηθούν οι κάλπες πάμε για το... απόλυτο ξεκαθάρισμα. Ίσως και για μια ακόμη διάσπαση. 

Οι «παλαιοκομματικοί» (σ.σ κατά το... μοδάτο παλαιοχριστιανοί) θα πάρουν πίσω το κόμμα τους, με τον Αλέξη Τσίπρα να γίνεται εκ νέου το απόλυτο αφεντικό του παιχνιδιού ή ο Στέφανος Κασσελάκης θα κερδίσει μια ακόμη μάχη κόντρα στον κομματικό μηχανισμό ώστε πλέον να γίνει «αδιαμφισβήτητος»; 

Γιατί πως αλλιώς να χαρακτηριστεί αν πετύχει 2η νίκη μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες, έχοντας αυτή την φορά απέναντί του όχι απλά ένα «βαρύ» όνομα όπως είναι η Όλγα Γεροβασίλη, αλλά επί της ουσίας τον ίδιο τον Τσίπρα;

Κι αν για τον νυν πρόεδρο μοιάζει περισσότερο ως μια win - win κατάσταση η νέα προσφυγή στις κάλπες δεν ισχύει το ίδιο για την... αντίπερα όχθη. Εκεί είναι «must win»

Οτιδήποτε άλλο θα είναι παταγώδης αποτυχία για τον ίδιο τον πρώην Πρωθυπουργό που θα δει το πολιτικό του κεφάλαιο να... ψαλιδίζεται για τα καλά μετά από το ρίσκο που πήρε την περασμένη Πέμπτη!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA