Μενού
Άνθρωποι της τρίτης ηλικίας δώρισαν στο ΕΣΥ, διδάσκοντας ανθρωπιά
Άνθρωποι της τρίτης ηλικίας δώρισαν στο ΕΣΥ, διδάσκοντας ανθρωπιά
  • Α-
  • Α+

Πρώτα η ιστορία της 84χρονης κυρίας Αθηνάς από το Μεσολόγγι, έπειτα του ζευγαριού από το Διδυμότειχο, της 90χρονης κυρίας Σωτηρίας και του 93χρονου κυρίου Παναγιώτη, που δώρισαν ασθενοφόρο και χρήματα, αντιστοίχως, στα νοσοκομεία των περιοχών τους, για τους συνανθρώπους τους.

Πιο συγκεκριμένα, για όσους ίσως δεν έχετε ακούσει ακόμη τις ιστορίες τους, η κ. Αθηνά Παπαχρήστου δώρισε ένα καινούργιο και σύγχρονο ασθενοφόρο αξίας 65.000 ευρώ στο ΕΚΑΒ του Μεσολογγίου, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες του νοσοκομείου, στη μνήμη του συζύγου της που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και πλέον δεν βρίσκεται στη ζωή.

Η συνταξιούχος αγρότισσα συνόδευσε τη δωρεά της με δύο όρους. Ο πρώτος, το ασθενοφόρο να καλύπτει αποκλειστικά τις ανάγκες του νοσοκομείου Μεσολογγίου. Ο δεύτερος ήταν όταν το ασθενοφόρο περνάει έξω από το σπίτι της ο οδηγός να χρησιμοποιεί τη σειρήνα, να το ακούει η ίδια και να νιώθει τη χαρά της προσφοράς της.

Ο κ. Παναγιώτης και η κ. Αραμπατζή, είναι μαζί περίπου 60 χρόνια τα περισσότερα εκ των οποίων έζησαν στη Γερμανία. Εκεί κατάφεραν και μάζεψαν χρήματα, δουλεύοντας σκληρά και αφού επαναπατρίστηκαν αποφάσισαν να βοηθήσουν τον τόπο τους.

Η κυρία Σωτηρία επιθυμούσε εδώ και χρόνια να δωρίσει ένα ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Η ίδια, λόγω προβλημάτων υγείας, δεν μπορούσε να συζητήσει με τη διοίκηση του νοσοκομείου, όποτε τα διαδικαστικά ανέλαβε ο σύζυγός της και τελικά η διοίκηση δέχθηκε τη δωρεά χρημάτων.

Με τα χρήματα αυτά αγοράστηκε ιατρικό μηχάνημα, κλιματιστικά, υπολογιστές, ενώ ολοκληρώθηκε και η αποκατάσταση του στεγάστρου, αλλά και μια ανακαίνιση εξωτερικής όψης του κτιρίου των Διοικητικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου.

Όταν τέτοιες βασικές ανάγκες δημόσιων νοσοκομείων, αναγκάζονται από το υστέρημά τους να καλύπτουν ηλικιωμένοι συνάνθρωποί μας, τότε κάτι μάλλον δεν γίνεται καλά από τη μεριά της Πολιτείας.

Να ευγνωμονούμε τους ανθρώπους αυτούς, αλλά να μην ξεχνάμε και τις υποχρεώσεις του κράτους απέναντι στους πολίτες. Το ΕΣΥ πρέπει να ενισχυθεί άμεσα και η ενίσχυση αυτή δεν πρέπει να βαραίνει τους πολίτες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA