Μενού
axtsiouglou_reader
  • Α-
  • Α+

Λίγα 24ωρα πριν το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ οι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος ανοίγουν τα χαρτιά τους στο Reader. Η πρώτη που δήλωσε παρούσα στην κούρσα διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα, η Έφη Αχτσιόγλου, θέτει τους στόχους της επόμενης ημέρας για την Κουμουνδούρου. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι μια ανοιχτή δύναμη με συνέχεια αλλά και με την δυνατότητα να γίνει ο ιδιος η αλλαγή που θέλουμε να έρθει» τονίζει η κ. Αχτσιόγλου στο Reader

Ακολουθεί το άρθρό της:

«Όπως επιβεβαιώνεται από την δεύτερη περίοδο διακυβέρνησης ΝΔ, που αποτελεί συνέχεια της πρώτης, η χώρα και η κοινωνία έχουν ανάγκη από μία ισχυρή και αξιόπιστη προοδευτική αντιπολίτευση που δεν θεωρεί κανονικότητα τις εκδηλώσεις μίσους από τμήματα της κοινωνίας σε ταλαίπωρους και κατατρεγμένους, που δεν θεωρεί κανονικότητα τη συρρίκνωση κρίσιμων κομματιών στην πολιτική προστασία (πυροσβεστική υπηρεσία) και στο κοινωνικό κράτος (δημόσια νοσοκομεία, ΕΚΑΒ
κ.α.).

Χρειαζόμαστε μια πολιτική δύναμη που δεν θα θεωρεί κανονικότητα την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, την απώλεια περιουσιών, την ακρίβεια, την εργασία χωρίς δικαιώματα, την υγειονομική φροντίδα χωρίς προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ χωρίς ασθενοφόρα και διασώστες. Και αυτή η πολιτική δύναμη θα ελέγχει και θα πιέζει την κυβέρνηση, αλλά και θα ξαναμπεί σύντομα, με σταθερό και αξιόπιστο βηματισμό σε τροχιά ανάκτησης της κοινωνικής και στη συνέχεια της πολιτικής πλειοψηφίας.

Προϋπόθεση είναι ο πολιτικός μας χώρος να ξανασυνδεθεί με τα χαμηλά και τα μεσαία στρώματα, με τον κόσμο της εργασίας και της παραγωγής, με τους νέους ανθρώπους, με τις δυνάμεις της οικολογίας, των κοινωνικών κινημάτων για ισότητα και κατοχύρωση δικαιωμάτων όλων των πολιτών, με τους ανθρώπους του πολιτισμού, τους λειτουργούς του ΕΣΥ και της εκπαίδευσης, αλλά και κάθε προοδευτικό πολίτη που δεν αντέχει τη μιζέρια και το σκοτάδι.

«Xρειαζόμαστε περισσότερους που προτιμούν το φως από το σκοτάδι»

Με αυτόν τον κόσμο και για αυτόν τον κόσμο έχουμε υποχρέωση να συγκροτήσουμε την προοδευτική κυβερνητική πρόταση για την επόμενη μέρα με συλλογικό και τεκμηριωμένο τρόπο. Στην προσπάθειά μας όχι μόνο δεν περισσεύει κανείς από τους σημερινούς συντρόφους, υποστηρικτές και φίλους, αλλά χρειαζόμαστε περισσότερους και περισσότερες που προτιμούν την ελπίδα από τη μιζέρια και το φως από το σκοτάδι.

Συνεπώς και για την ενότητα του χώρου μας θα παλέψουμε, αλλά και για τη διεύρυνσή του. Ενότητα που θα στηριχθεί σε δομές, αξίες και κανόνες εντός του κόμματος, μακριά από προσωπικές στρατηγικές και περιχαρακώσεις. Διεύρυνση στην βάση των αξιών μας, με βασικό εργαλείο την προγραμματική μας πρόταση που θα απαντά τεκμηριωμένα και πειστικά στις ανάγκες και τις αγωνίες των πολλών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει και μπορεί να είναι μια ανοιχτή, δημοκρατική και παραγωγική δύναμη, με συνέχεια, αλλά και δυνατότητα να γίνει ο ίδιος η αλλαγή που θέλουμε να έρθει».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA