Μενού
xaritsis-sakellaridis
Αλέξης Χαρίτσης - Γαβριήλ Σακελλαρίδης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Μια ημέρα πριν ανοίξει η αυλαία του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ σήμερα αρχίζει), εν μέσω... χαρακωμάτων και αμφισβήτησης στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη, το «απέναντι μαγαζί» έκανε το μεγάλο χτύπημα. 

Επικοινωνιακό 100% και μένει να δούμε στην πορεία των επόμενων μηνών αν θα είναι και ουσιαστικό. Η αναφορά γίνεται φυσικά για την ένταξη του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στο σχηματισμό της Νέας Αριστεράς

Ως τον επικεφαλής του Πολιτικού Σχεδιασμού τον παρουσίασε ο Αλέξης Χαρίτσης, αλλά πλέον έχει μπει για τα καλά το νερό στο αυλάκι ώστε να είναι υποψήφιος στις προσεχές Ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Σαφώς και πρόκειται για... μεταγραφή αεροδρομίου (για να χρησιμοποιήσουμε και αθλητικούς όρους) στον χώρο της Αριστεράς, καθώς δεν πρόκειται για κάποιο τυχαίο πρόσωπο, έστω κι αν τα τελευταία χρόνια είχε αποστασιοποιηθεί. 

Υπήρξε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε στέλεχος πρώτης γραμμής στην εποχή της «πρώτη φορά Αριστερά» και ήταν και είναι προνομιακός συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει. 

Ποιος άλλωστε ξεχνά την «μυστική συνάντηση» των δύο τον περασμένο Νοέμβριο σε γνωστή ταβέρνα της Νέας Σμύρνης, όταν ήδη τα... μαύρα σύννεφα είχαν μαζευτεί πάνω από τον Στέφανο Κασσελάκη και τα πεπραγμένα του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. 

Τότε πολλά είχαν ειπωθεί για τον συμβολισμό της συνάντησης και πιθανή επιστροφή Σακελλαρίδη στο οίκημα της Κουμουνδούρου. Αυτό τελικά δεν συνέβη ποτέ, καθώς ο άλλοτε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δεν είχε καμία όρεξη να επιστρέψει μετά από τόσα χρόνια σε... πολιτική έρημο, για να βρεθεί στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ που είναι σε ελεύθερη πτώση και βυθισμένος στην εσωστρέφεια.

Άλλωστε ο ίδιος τόνισε πως «επέστρεψα σπίτι μου» δείχνοντας πως η Νέα Αριστερά τον εκφράζει πλέον. Προφανώς και η κίνηση αυτή είναι ένα ακόμη... χτύπημα προς το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και επίσης προφανέστατα το timing μόνο τυχαίο δεν είναι. Παραμονή του συνεδρίου έτσι;

Ώστε στα πηγαδάκια, εκεί στους διαδρόμους του Tae Kwon Do να υπάρχει ένα ακόμη ζήτημα εσωστρέφειας που θα συζητηθεί. 

Πάντως αν μη τι άλλο, η Νέα Αριστερά που μέχρι πριν μερικές εβδομάδες ήταν... άγραφη στον δημοσκοπικό χάρτη, κάνει «επικοινωνιακά» χτυπήματα που την βγάζουν από την αφάνεια και δημιουργούν ντόρο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA