Μενού
vouli
Άποψη από τη Βουλή | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

H Κυριακή της Ορθοδοξίας, η παραμονή της 25ης Μαρτίου δεν ήταν μια... ήρεμη Κυριακή για το πολιτικό σκηνικό. Το αντίθετο. 

Το δημοσίευμα του Βήματος περί «μονταζιέρας για τα Τέμπη» ήταν... μπουρλότο, σαν αυτά των ηρώων του 1821 που τάραξε όλη την χώρα από τα θεμέλιά της και φυσικά προκαλεί τσουνάμι εξελίξεων. 

Από τη μία η κυβερνητική γραμμή που μέσω Υπουργών και «φιλικών μέσων» προσπαθεί να υποβαθμίσει το ρεπορτάζ επισημαίνοντας πως έχει δημοσιευθεί (!!!) και στο παρελθόν κάτι ανάλογο κι από την άλλη σύσσωμη η αντιπολίτευση βρέθηκε στα κάγκελα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά παραίτηση της Κυβέρνησης και εκλογές (μάλιστα αμφισβητεί και το αδιάβλητο αυτών ζητώντας ξένους παρατηρητές!!!), το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε πρόταση μομφής και τα άλλα κόμματα κινούνται σε ανάλογο ύφος. 

Και κάπου ανάμεσα και η ίδια η εφημερίδα, το ΒΗΜΑ, που με θέσεις και ανακοινώσεις της απαντά στα όσα της καταλογίζει η Κυβέρνηση, που πλέον φαίνεται ότι άνοιξε ένα ακόμη μέτωπο από τα πολλά του τελευταίου καιρού.

Σε όλα τα παραπάνω αν προσθέστε ότι περίπου το 80% του ελληνικού λαού βλέπει προσπάθεια συγκάλυψης στην τραγωδία των Τεμπών, τότε μάλλον έχουμε να κάνουμε με ένα... εκρηκτικό κοκτέιλ που θα κρατήσει μήνες. Το μόνο βέβαιο είναι πως οδηγούμαστε σε εκλογές εν μέσω... σκληρού ροκ

Έρχονται «ομηρικές μάχες» εντός Βουλής

Μπορεί μέχρι πρότινος οι Ευρωεκλογές να φάνταζαν ως μια επίδειξη δύναμης για τη ΝΔ, ως μια κόντρα για τη 2η θέση ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ και σε μια ευκαιρία όλων για χαλαρή ψήφο διαμαρτυρίας, αλλά ήρθε αυτή η Κυριακή και το συγκεκριμένο δημοσίευμα να αλλάξουν τα πάντα. 

Τα λαμπερά πρόσωπα που... παρέλασαν και ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες μέρες από τα κόμματα περνούν ήδη σε δεύτερη και τρίτη μοίρα. Μικρή σημασία έχουν. 

Τώρα θα μιλήσουν και οι πολιτικές. Ήδη ετοιμαζόμαστε για... ομηρικές μάχες εντός Κοινοβουλίου, αν περάσει η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για μομφή κατά της Κυβέρνησης. Ενα τριήμερο γεμάτο κόντρες, μάχες... χαρακωμάτων και κανείς δεν ξέρει που μπορούμε να φτάσουμε. 

Μέσα σε όλο αυτό δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ποτέ μα ποτέ και τους συγγενείς όλων εκείνων των θυμάτων. Πώς να αισθάνθηκαν άραγε αυτό το πρωινό της Κυριακής διαβάζοντας για... μονταζιέρα πάνω από ένα έγκλημα; 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA