Μενού
fouskwto-larisa
Διάσωση με φουσκωτό στη Λάρισα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Όχι για οδήγηση αλλά για να μου σκάσουν ξαφνικά πάνω στη στροφή όχι ένας, όχι δύο, όχι τρεις, όχι τέσσερις αλλά…πέντε υποψήφιοι δήμαρχοι στα μούτρα!

Δεν σκιάχτηκα ακριβώς, αλλά μέσα στα σκοτάδια (δεν έχουμε και άπλετο φως στην πόλη μας) και στην ερημιά, μια έκπληξη την πήρα.

Σίγουρος πάντως ότι δεν είχα πιει (ούτε σταγόνα), δεν μου έριξα το κρίμα ότι μπορεί αυτός να ήταν ένας και εγώ να τον έβλεπα… πέντε. Καθότι ναι ένας ήταν, ο ίδιος (ουχί πέντε υποψήφιοι δήμαρχοι στον δήμο μου) αλλά αποφάσισε να ντύσει όλη την πρόσοψη του (φάτσα κάρτα) εκλογικού κέντρου του με υπερμεγέθεις φωτογραφίες/μπάνερ μπούστο και μια ολόσωμη να περπατάει (προς το μέλλον προφανώς) χαλαρός και ωραίος.

Αυτή δεν κοιτούσε προς εμένα, ευτυχώς, γιατί θα είχα και το πρόσθετο πρόβλημα μην τον πατήσω έτσι που ροβόλαγε στη στράτα χαλαρός και άνετος με την casual (αλλά με σακάκι πάντα) αμφίεσή του. 

Δεν έχω τίποτα με τον άνθρωπο. Και για να πω την αλήθεια, μέχρι αυτό το συναπάντημα τον εκτιμούσα κιόλας, περισσότερο. Αν αναφέρομαι σε αυτόν (χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες) είναι επειδή αυτός έτυχε να… πέσει επάνω μου, αυτό το ήρεμο, γλυκό βράδυ. Όχι πως οι υπόλοιποι mainstream υποψήφιοι στον δήμο μου και γενικότερα κινούνται πολύ διαφορετικά.

Θα αναρωτηθείτε βέβαια γιατί έχει σημασία αυτό, αφού μιλάμε για μια κατάσταση διαμορφωμένη δεκαετίες τώρα σε κάθε προεκλογική περίοδο, είτε αφορά εθνικές εκλογές, είτε αυτοδιοικητικές. Γεμάτοι τοίχοι, κολόνες και πλέον social media από χαρωπές φατσούλες υποψηφίων.

Στις πρώτες δύο περιπτώσεις μάλιστα μένουν κρεμασμένοι ή κολλημένοι για μήνες αφού ουδείς (ούτε και οι ίδιοι βέβαια) ασχολείται με την αποκαθήλωση τους. Δείγμα του απέραντου σεβασμού προς την πόλη και τους συμπολίτες τους, ασφαλώς. 

Η απάντηση είναι ότι γενικότερα δεν με ενδιαφέρει και πολύ τι είναι «διαμορφωμένο» σε αυτή τη ζωή. Καθότι δεν σημαίνει πως το «διαμορφωμένο» είναι και σωστό. Ρωτήστε και τους ανθρώπους στη Θεσσαλία για τη «διαμορφωμένη», μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου 2023,  κατάσταση με χείμαρρους, ποτάμια και λίμνες και θα έχουν μια ενδιαφέρουσα απάντηση να σας δώσουν.

Από την πολύ… διαμόρφωση, (έρχεται «εξυπνάδα») προφανώς έχουμε φτάσει στην παραμόρφωση. Πράγματα που δεν θα έπρεπε να υφίστανται, έχουν γίνει καθεστώς και πορευόμαστε στωικά μαζί τους από συνήθεια. Διαμορφωμένη. 

Σε τρεις εβδομάδες έχουμε αυτοδιοικητικές εκλογές. Όχι κάτι απλό και σίγουρα όχι κάτι «λίγο». Στην κεφάλα μου έχουν μεγαλύτερη σημασία και από τις εθνικές εκλογές. Η προσέγγιση μου είναι πως από την τοπική κοινωνία θα ξεκινήσουν οι αλλαγές. Από τον «άμεσο», κοντινό μας τόπο.

Εκεί πρέπει να παίξουμε άμυνα. Μετά τη συμφορά που έγινε στη Θεσσαλία, ένας χρήστης του fb σκάλισε την ιστοσελίδα του αρμόδιου υπουργείου και βρήκε τους επικαιροποιημένους χάρτες που αφορούσαν πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα στον κάμπο. Δεν θα σταθώ  στο τι έγινε εκεί και κατά πόσο είχε επισημανθεί ο κίνδυνος. Οι χάρτες μιλάνε από μόνοι τους.

Θα σταθώ στην προτροπή του: «Βρείτε τον αντίστοιχο χάρτη της περιοχή σας, δείτε αν και ποιος συνδυασμός έχει εντάξει στο πρόγραμμά του, με βάση αυτόν, σχεδιασμό για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων. Αν δεν ασχολείται κανένας πάρτε σφυρίχτρες, κράνη, φακούς και κανένα φουσκωτό για να είστε έτοιμοι».  Τον άκουσα και (με πολύ ψάξιμο) κάτι βρήκα. Και με χρωματική σήμανση για… «ιστορικές πλημμύρες». Ωραία πράγματα! Ειδικά να τα δεις αποτυπωμένα σε χάρτη του Λεκανοπεδίου, κάνεις μεγάλο κέφι.

Για να μη σας κουράζω και μετά την πρώτη έρευνα και πάνω στα προγράμματα των παρατάξεων μάλλον πάω προς την κατεύθυνση σφυρίχτρα, φακός, φουσκωτό. Για να μην τους αδικώ όλους θα ψάξω λίγο ακόμα (τα προγράμματα). Άλλωστε και πέρα από την πλάκα που γίνεται για το πλήθος των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, θεωρώ σημαντική τη διάθεση για προσφορά στα κοινά και δεν την ακυρώνω.

Ειδικά εγώ που δεν μετέχω σε αυτή τη διαδικασία. Αυτό που με κάνει όμως πάντα επιφυλακτικό, είναι πόσο πραγματικά, μαχητής, πρόθυμος, διαθέσιμος, ενωτικός και αποτελεσματικός θα είναι κάποιος που πολιτεύεται με αιχμή του δόρατος το πλήθος των φιλτραρισμένων φωτογραφιών του. Την εικόνα του. Το «εγώ» του! Λυπάμαι αλλά όχι μόνο είμαι επιφυλακτικός, αλλά σιχαίνομαι τους ματαιόδοξους ανθρώπους. Τους ζω στο πετσί μου 57 χρόνια να καταστρέφουν αυτή τη χώρα, ως ηγεμόνες ή τοπικοί ηγεμονίσκοι. 

Για να το κάνω (ακόμα πιο) λιανά. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μας μοστράρεις (υποψήφιε ή υποψήφια) τη μάπα σου, παντού και σε ανεξέλεγκτη ποσότητα. Γιατί δεν είσαι ροκ σταρ που ήρθες να δώσει συναυλία στη γειτονιά μας.

Αν έχεις πρόγραμμα επικοινώνησέ το όπως πρέπει και αρκεί το όνομα σου, άσχετα από το τι σου λέει κάποιος από τους χιλιάδες… γκουρού της επικοινωνίας που έχουν ξεφυτρώσει στη χώρα τα τελευταία 30 χρόνια. Ένα καταραμένο manual  έχουν και πουλάνε φούμαρα. 

Σε τελική ανάλυση βέβαια, το θέμα αφορά εμάς. Τους ψηφοφόρους. Οπότε αν θέλεις να ψηφίζεις μια ωραία ρετουσαρισμένη φωτογραφία, ολόσωμη ή μπούστο και τον Δημητράκη, Γιαννάκη, Κωστάκη, Βαγγελίτσα, Κατερινούλα ή όποιον/α σου είπε κάποιος γνωστός ότι είναι καλό παιδί, δεν είναι κακό. Αλλά, σε αυτή την περίπτωση, να πάρεις και εκείνη τη σφυρίχτρα και το φουσκωτό που λέγαμε. Με αγάπη πάντα…
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA