Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Ιταλία είναι η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στον μεγάλο τελικό του EURO 2020, αφού ύστερα από ένα συναπραστικό ημιτελικό επιβλήθηκε στα πέναλτι της Ισπανίας με 4-2, με την κανονική διάρκεια του κανονικού αγώνα και της παράτασης να λήγει 1-1.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της που θα προκύψει από την αναμέτρηση της Τετάρτης, 7 Ιουλίου, ανάμεσα στη Δανία και στην Αγγλία. Η Ιταλία περνά για 4η φορά στην ιστορία της σε τελικό της διοργάνωσης, έχοντας να επιδείξει μια κατάκτηση (1968) και δύο ήττες (2000 από Γαλλία, 2012 από Ισπανία).

Οι Ίβηρες ήταν ανώτεροι στα 120 λεπτά του ματς, είχαν πολλές ευκαιρίες, αλλά παρότι ο Ουνάι Σιμόν απέκρουσε το πρώτο πέναλτι του Λοκατέλι, στη συνέχεια ο κορυφαίος ρτου ματς, Ντάνι Όλμο αστόχησε, ενώ στη συνέχεια ο Ντοναρούμα νίκησε τον Μοράτα και ο Ζορζίνιο με άψογη εκτέλεσε έστειλε την Ιταλία στον τελικό της Κυριακής (11/07). Η Ισπανία διατηρούσε την κατοχή της μπάλας και η Ιταλία περίμενε την... κόντρα επίθεση.

Την βρήκε στο 60ό λεπτό, με τον Κιέζα να εκτελεί τον Ουνάι Σιμόν με άψογο πλασέ μέσα από την περιοχή και να γράφει το 1-0 για την «σκουάντρα ατζούρα».

Η ανωτερότητα της «φούρια ρόχας» καρποφόρησε στο 80΄. Όλμο και Μοράτα «έκρυψαν» τη μπάλα με τον στράικερ της Ατλέτικο νασ πλασάρει υποδειγματικά τον Ντοναρούμα για το 1-1. Το σκορ αυτό δεν άλλαξε στα εναπομείναντα λεπτά (13 με τις καθυστερήσεις) και ο πρώτος ημιτελικός οδηγήθηκε στην παράταση. Παρότι προερχόταν από δύο παρατάσεις στα προηγούμενα ματς που έδωσε η Ισπανία, στο επιπλέον ημίωρο του ημιτελικού συνέχισε να πιέζει για το γκολ της νίκης, προσπάθησε κυρίως από τα πλάγια να σκοράρει, αλλά τελικά αυτό δεν έγινε.

Η Ιταλία ήταν εμφανές πως δεν ήθελε να ρισκάρει, παρουσίασε σημάδια κούρασης και πήγε το παιχνίδι όπως θα ήθελε, στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί ο Σιμόν απέκρουσε το πρώτο πέναλτι του Λοκατέλι, ο Όλμο αστόχησε και στο τέταρτο πέναλτι ο Ντοναρούμα νίκησε τον Μοράτα, για να τελειώσει το ματς ο Ζορζίνιο με άψογη εκτέλεση.

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εμερσον (74' Τολόι), Ντι Λορέντσο, Βεράτι (73' Πεσίνα), Μπαρέλα (85' Λοκατέλι), Ζορζίνιο, Ινσίνιε (85' Μπελότι), Κιέζα (106' Μπερναρντέσκι), Ιμόμπιλε (62' Μπεράρντι)

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Ουνάι Σιμόν, Ερικ Γκαρθία (109' Πάου Τόρες), Λαπόρτ, Αθπιλικουέτα (85' Γιορέντε), Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς (106' Τιάγκο), Πέδρι, Κόκε (70' Ρόδρι), Ντάνι Όλμο, Φεράν Τόρες (62' Μοράτα), Ογιαρθάμπαλ (70' Ζεράρδ Μορένο).

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA