Μενού
  • Α-
  • Α+

Eθνική εορτή στο Ηνωμένο Βασίλειο, εάν η Αγγλία κατακτήσει το Euro 2020. Ένα αίτημα που έχει συγκεντρώσει πάνω από 300.000 υπογραφές, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να συζητηθεί στο κοινοβούλιο. Είναι χαρακτηριστικό πως το συγκεκριμένο αίτημα στηρίζουν ακόμα και τα εργατικά συνδικάτα καθώς -πάντα σε περίπτωση νίκης στον τελικό- αναμένεται η πλειοψηφία των Αγγλων εργαζομένων να δηλώσουν ασθένεια τη Δευτέρα λόγω του... hangover από τους πανηγυρισμούς που αναμένονται να κρατήσουν μέχρι το πρωί.

Τα «τρία λιοντάρια» έχουν την ευκαιρία να προσθέσουν άλλο ένα τρόπαιο στη... συλλογή τους, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966, το οποίο πραγματοποιήθηκε στα γήπεδα της Αγγλίας, πανηγυρίζοντας για πρώτη φορά στην ιστορία τους την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. «Δεν το έχουμε ξανακάνει ποτέ στη ζωή μας» δήλωσε ο Γκάρι Νέβιλ στο ITV. «Είχαμε τόσο πολύ πόνο, τόση απογοήτευση και τώρα πηγαίνουμε στον τελικό. Τις επόμενες ημέρες αυτά τα παιδιά πρέπει να είναι συγκεντρωμένα, αλλά εμείς δεν χρειάζεται. Εθνική εορτή, απολαύστε την» συμπλήρωσε.

Το αίτημα, το οποίο υποβλήθηκε την Πέμπτη, θέλει η Δευτέρα 12η Ιουλίου να γίνει επίσημη αργία και μέσα σε 24 ώρες προσέλκυσε πάνω από 300.000 υπογραφές.

«Τελικά συνέβη. Αμφιβάλλω ότι θα το έβλεπα ξανά στη ζωή μου» είπε ο Γκάρι Λίνεκερ. Ο Τζεφ Χαρστ, ήρωας της εθνικής Αγγλίας στον τελικό του 1966, έγραψε: «Φανταστικό. Ουάου! Είμαστε στον τελικό. Υπέροχο παιχνίδι. Μπράβο Αγγλία», προσθέτοντας το hashtag 'Football's Coming Home'.  Η Αγγλία θα αντιμετωπίσει την Ιταλία στον τελικό της Κυριακής (11/7).

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA