Αθλητισμός
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τέλος όλα όσα γνωρίζαμε για τις απονομές - Τι αλλαγές φέρνει ο κορονοϊός

Νέα ήθη και έθιμα φέρνει ο κορονοϊός στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με τις απονομές να αλλάζουν λόγω της πανδημίας. Τα μετάλλια δεν θα τα φορά κάποιος στον λαιμό των αθλητών. Θα παρουσιάζονται στον αθλητή πάνω σε δίσκο και εκείνος θα το παίρνει μόνος του

Πηγή: Associated Press
Πηγή: Associated Press

Ξεχάστε τις κλασσικές απονομές μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τους επισήμους να δίνουν στους νικητές τα μετάλλια τους και να τους συγχαίρουν δια χειραψίας ή και με ένα φιλί. Ο φόβος του κορονοϊού και τα περιοριστικά μέτρα ασφαλείας οδήγησαν την ΔΟΕ στην απόφαση να απαγορεύσει τις απονομές, όπως ήταν μέχρι τώρα! Φυσικά οι αθλητές και οι αθλήτριες θα παραλαμβάνουν τα μετάλλια τους αλλά πλέον αυτό θα το κάνουν μόνοι τους απο έναν δίσκο.

«Τα μετάλλια δεν θα τα φορά κάποιος στον λαιμό των αθλητών. Θα παρουσιάζονται στον αθλητή πάνω σε δίσκο και εκείνος θα το παίρνει μόνος του. Ετσι θα διασφαλίζεται ότι το άτομο που θα βάζει τα μετάλλια στο δίσκο θα φορά γάντια που έχουν απολυμανθεί. Οι παρουσιαστές και οι αθλητές θα φορούν μάσκα. Δεν θα γίνονται αγκαλιές ή χειραψίες στις τελετές απονομής», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ.

Χωρίς θεατές οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Ολα αυτά την ώρα που -όπως έχει ανακοινωθεί- οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα διεξαχθούν τελικά «κεκλεισμένων των θυρών» οι Ολυμπιακοί, με την Ιαπωνία να έχει μπει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ιαπωνία έχει τεθεί σε ισχύ από την προηγούμενη Δευτέρα και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις 22 Αυγούστου. Ως εκ τούτου, θα είναι σε ισχύ κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου. Σύμφωνα με το Assosiated Press, η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σημαίνει ότι κλείνουν πάλι μπαρ, εστιατόρια και όσα καραόκε καταστήματα σερβίρουν αλκοόλ. Επίσης, έχουν τεθεί σε καραντίνα και οι κάτοικοι του Τόκιο. Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο είχε ανακοινωθεί ότι θα επιτραπεί η παρουσία εγχώριων θεατών, αλλά με το 50% της χωρητικότητας των θέσεων κάθε αγωνιστικού χώρου και με ανώτατο όριο τα 10.000 άτομα, κάτι που ήρθη τελικώς.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Ολυμπιακοί Αγώνες #Κορονοϊός #μετάλλιο