Μενού
  • Α-
  • Α+

H Kινέζα Γιανγκ Κιαν κέρδισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στο αεροβόλο τουφέκι 10 μέτρων γυναικών, κάνοντας μάλιστα  Ολυμπιακό ρεκόρ με 251,8 βαθμούς. 

Η Αναστασία Γκασαλίνα από την Ταϊβάν πήρε το ασημένιο μετάλιο, ενώ η Νίνα Κρίστεν από την Ελβετία με 230,6 πόντους κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Τόκιο 2020. Στον αντίποδα, η Τζάνεετ Χεγκ Ντούεσταντ από την Νορβηγία που πραγματοποίησε Ολυμπιακό ρεκόρ προκριματικών νωρίτερα με επίδοση 632,9, δεν μπόρεσε να βρεθεί στο βάθρο.

Την απονομή των μεταλλίων έκανε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ.

Γιανγκ: «Χαρούμενη που μπόρεσα να κερδίσω»

«Ήμουν πολύ νευρική. Ο αγώνας ήταν πολύ δύσκολος, αλλά είμαι τόσο χαρούμενη που μπόρεσα να κερδίσω», είπε η Γιανγκ Κιαν μετά τη νίκη σε ένα αγώνισμα που δεν είχε ούτε ένα μετάλλιο από το Ρίο.

«Προπονηθήκαμε πώς να αγωνιστούμε υπό πίεση. Οι προπονητές προσπαθούσαν να μας πιέσουν», είπε αργότερα σε δημοσιογράφους. Η Γκασαλίνα από την πλευρά της είπε ότι η πίεση της έφτασε στην τελευταία της προσπάθεια. «Ίσως η νευρικότητα μου με κατέλαβε», είπε η Γκασαλίνα, προσθέτοντας πάντως ότι αισθάνεται χαρούμενη για το μετάλλιο στους πρώτους της Ολυμπιακούς Αγώνες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA