Μενού
  • Α-
  • Α+

Μέσω του Διευθυντή Αθλητικής Ενημέρωσης της ΕΡΤ, Γιώργου Λυκουρόπουλου, η δημόσια τηλεόραση ζήτησε συγγνώμη από τον Λευτέρη Πετρούνια για το γεγονός ότι δεν μεταδόθηκε ζωντανά η προσπάθειά του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Διαβάστε επίσης: Πετρούνιας για ΕΡΤ: Ας αφήσουμε τι έγινε με τη μετάδοση κι ας χαρούμε επειδή πάμε για χρυσό μετάλλιο

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της εκπομπής Τόκιο 2020, υποστήριξε ότι κανείς δεν περίμενε το ατόπημα της ιαπωνικής παραγωγής να μη δείξει την προσπάθεια του χρυσού Ολυμπιονίκη και φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα των κρίκων και για αυτό το λόγο δεν είχε ζητηθεί ειδική κάλυψη για τον Λευτέρη Πετρούνια.

«Μεταφέραμε κι εγώ προσωπικά στον Λευτέρη, τη συγγνώμη και την κατανόηση, να καταλάβει ότι δεν υπήρχε καμία πρόθεση από πλευράς ΕΡΤ, να γίνει αυτό που έγινε και να μην μεταδοθεί ζωντανά η προσπάθειά του, που είναι κι αλάνθαστη, φανταστική προσπάθεια, τη δείξαμε μετά διορθώνοντας ένα τεχνικό λάθος. Μεταφέραμε στο περιβάλλον του Λευτέρη Πετρούνια και τη Βασιλική Μιλλούση, τους οποίους έχουμε προσκαλέσει πολλές φορές εδώ, να κατανοήσουν ότι δεν υπήρχε πρόθεση, ως αίσθηση συγγνώμης απέναντι στο περιστατικό» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λυκουρόπουλος.

Ποια είναι η αλήθεια για τη μη μετάδοση

Η ΕΡΤ υποστήριξε ότι η ευθύνη για τη μη μετάδοση της προσπάθειας του Πετρούνια ανήκει αποκλειστικά και μόνο στην παραγωγή που μοιράζει την εικόνα για τα τηλεοπτικά δίκτυα και υποστήριξε πως με τη σειρά της θα εκφράσει τη δυσαρέσκειά της. Ωστόσο, έμπειροι τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι που γνωρίζουν τη διαδικασία, υποστηρίζουν πως η ΕΡΤ θα μπορούσε να έχει παραγγείλει εξ αρχής το ειδικό feed, ανάλογα με το αγώνισμα που επιθυμεί να δείξει, άσχετα με τη διεθνή εικόνα. Και απ' ό,τι φάνηκε εκ του αποτελέσματος δεν το έκανε, με αποτέλεσμα να δείξει το σύνολο σχεδόν του αγωνίσματος, αλλά όχι την προσπάθεια του Ελληνα πρωταθλητή που είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA