Μενού
  • Α-
  • Α+

Ιστορία έγραψε στους Ολυμπιακούς του Τόκιο η Γιαπωνέζα Μομίγι Νισίγια, καταφέρνοντας να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά της στην ιστορία των αγώνων. Σε ηλικία μόλις 13 ετών, η Νισίγια πήρε το χρυσό μετάλλιο στο street skateboard

Η Γιαπωνέζα πρωταθλήτρια συγκέντρωσε 15.26 βαθμούς και ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Στη δεύτερη θέση ήρθε η Βραζιλιάνα, επίσης 13 ετών, Λεάλ με 14.64 και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η 16χρονη Γιαπωνέζα Νακαγιάμα με 14.49.  Η Νισίγια έγραψε το όνομά της με χρυσά γράμματα, καθώς κατέκτησε την κορυφή σε ηλικία μόλις 13 ετών και έγινε έτσι από τους νεαρότερους αθλητές που έχουν κατακτήσει χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το skateboard έκανε «πρεμιέρα» ως ολυμπιακό άθλημα στο Τόκιο. Η νίκη της Νισίγια έφερε το δεύτερο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στην Ιαπωνία στο συγκεκριμένο άθλημα, καθώς ο Γιούτο Χοριγκόμε ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο street skateboard ανδρών. 

https://www.instagram.com/p/CRyV0cQKH0a/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Έκλαψα γιατί ήμουν κάτι παραπάνω από χαρούμενη», είπε η Νισίγια για τη στιγμή που κατάλαβε ότι κέρδισε. Λίγες ώρες πριν, ο πατέρας της Τετσούο, είχε αποκαλύψει στο Reuters πως η κόρη του είχε πέσει κατά τη διάρκεια της εξάσκησης πριν τον τελικό και το βράδυ της Κυριακής το πέρασε σε αναπηρικό καροτσάκι. Γεγονός, ωστόσο, που δεν φαίνεται να πτόησε τη Νισίγια που με αυτοπειθαρχία και θέληση κατάφερε να ξεπεράσει τις δύο μέτριες προσγειώσεις που είχε στις πρώτες προσπάθειες και να συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA