Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια μεγάλη νίκη κατάφεραν να πάρουν οι Βρετανοί αθλητές Τόμας Ντέιλι και Μάτ Λι στις συγχρονισμένες καταδύσεις, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Επειτα από αυτή την σπουδαία νίκη, ο Τόμας Ντέιλι ανέφερε ότι «είμαι περήφανος που δηλώνω ότι είμαι gay και χρυσός Ολυμπιονίκης. Όταν ήμουν πιο νέος δεν πίστευα ότι θα μπορούσα ποτέ να πετύχω κάτι λόγω του εαυτού μου που μέχρι τότε προσπαθούσα να κρύψω. Το να καταφέρνεις να είσαι Ολυμπιονίκης όμως, απλά δείχνει ότι μπορείς να πετύχεις τα πάντα».

Διαβάστε ακόμη: Γιατί οι «χρυσοί» Ολυμπιονίκες δαγκώνουν το μετάλλιό τους όταν φωτογραφίζονται

Ο Ντέιλι μαζί με τον Λι πραγματοποίησαν μια καταπληκτική επίδειξη στο άθλημα των συγχρονισμένων καταδύσεων, καταφέρνοντας να αφήσουν πίσω τους Κινέζους, οι οποίοι θεωρούνται κορυφαίοι στο άθλημα. Λίγο μετά την νίκη του ο Ντέιλι αναφέρθηκε εκτενώς στις δυσκολίες που αντιμετώπισε σε όλη του την ζωή και την πίεση που του ασκήθηκε. 

O μεγάλος αθλητής, επίσης, ανέφερε: «Σ' αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, συγκριτικά με τους προηγούμενους που είχα συμμετάσχει, μπορούμε όλοι οι αθλητές πιο εύκολα να δηλώσουμε ότι διαφέρουμε. Το 2013 όταν το είχα κάνει για πρώτη φορά, είχα αισθανθεί μόνος μου. Τώρα ελπίζω ότι κάθε νέος από την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα θα αντιληφθεί πως δεν είναι μόνος του».

Οι νικητές του τελικού και οι επιδόσεις τους 

Τόμας Ντέιλι - Μάτι Λι (Μ. Βρετανία) 471,81

Γουάν Κάο - Αϊσέν Τσεν (Κίνα) 470,58

Αλεκσάντρ Μπόνταρ - Βίκτορ Μινιμπάεφ (Ρωσία-ROC) 439,92

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA