Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Στέφανος Ντούσκος έγραψε χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων καθώς τα ξημερώματα της Παρασκευής κατέκτησε στο Τόκιο το χρυσό μετάλλιο στο μονό σκιφ ανδρών κάνοντας παράλληλα ολυμπιακό ρεκόρ.

Διαβάστε ακόμη: Ολυμπιακοί Αγώνες: Χρυσό μετάλλιο για τον Στέφανο Ντούσκο -Η απίστευτη κούρσα του (εικόνες)

Ο κωπηλάτης από τα Γιάννενα μετά από το εξαιρετικό ημιτελικό, επανέλαβε την εμφάνισή του και στον τελικό τερματίζοντας σε χρόνο  6.40.45.

Στην απονομή μάλιστα κλήθηκε ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, ο οποίος πρόσφερε το μετάλλιο στον Έλληνα πρωταθλητή για τον οποίο ακούστηκε ο Εθνικός μας Υμνος για πρώτη φορά στο Τόκιο.

Ο Ντούσκος μετά την απονομή μίλησε στην ΕΡΤ, φορώντας το χρυσό μετάλλιο στο στήθος.

«Πραγματικά δεν το περίμενα. Ήταν δώρο Θεού. Ευχαριστώ τον προπονητή μου για την καθοδήγηση και για όλα. Δεν το πίστευα ποτέ ότι θα έφτανα στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και μάλιστα σε ολυμπιακή ρεγκάτα. Προσπάθησα να μην δακρύσω» είπε αρχικά.

«Την ώρα του ύμνου σκεφτόμουν τα πάντα. Την προπόνησή μου, τον προπονητή μου, τους γιατρούς, την οικογένειά μου... Δεν έχω λόγια. Εφερα στα Γιάννενα το χρυσό μετάλλιο! Τρέμω ολόκληρος που κρατάω το χρυσό. Δεν έχω λόγια. Πίστευα και προσευχόμουν για ένα μετάλλιο, αλλά ποτέ δεν πίστεψα ότι θα πάρω το χρυσό. Είναι εξωπραγματικό».

Στη συνέχεια ο Ντούσκος έκανε μία αναδρομή στην πορεία του στην κωπηλασία. «Κάποτε πίστευα ότι θα πάω στους Ολυμπιακούς. Μετά την έκτη θέση στο Ρίο στην τετράκωπο, έκανα περισσότερη προπόνηση. Πήγα στο μονό που θέλει μεγάλη προσπάθεια. Ήθελα να είμαι στον τελικό. Το πέτυχα και από την στιγμή που έγινε αυτό, έπαιρνα θετική ενέργεια από όλους. Ολοι πίστευαν σε ένα μετάλλιο. Το ήθελα πολύ. Οι αντίπαλοί μου είναι με πολλά χρόνια εμπειρίας στην κατηγορία κι εγώ μόλις δύο. Δεν πίστευα ότι θα είμαι στους κορυφαίους. Τώρα θέλω να γυρίσω στους ανθρώπους μου και να τους δείξω το μετάλλιο» πρόσθεσε ο Ντούσκος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA