Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Στέφανος Ντούσκος είναι ο αθλητής που έκανε τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας να ακουστεί για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες τιυ Τόκιο. Ο Στέφανος Ντούσκος είναι χρυσός Ολυμπιονίκη όχι μόνο στη συνείδηση των Ελλήνων αλλά και στην ιστορία των αγώνων μιας και η επιτυχία του συνοδεύτηκε με νέο ολυμπιακό ρεκόρ. Με χρόνο 6:40.45 κατέρριψε το προηγούμενο του Μάχε Ντρισντέιλ.

Διαβάστε ακόμη: Ολυμπιακοί Αγώνες: Ξέσπασε ο Ιακωβίδης στο αντίο του - «Δεν αντέχω άλλο αυτή την κατάσταση»

Όπως είναι λογικό, η σύντροφός του νιώθει μεγάλη περηφάνια για τον Έλληνα Ολυμπιονίκη. Η Ευαγγελία Αναστασιάδου, η οποία είναι επίσης επαγγελματίας αθλήτρια της κωπηλασίας, έκανε μια τρυφερή ανάρτηση στο λογαριασμό της στο Instagram.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Κοιτάω ώρες αυτήν την φωτογραφία κι όμως δεν θα έχω ποτέ αρκετά λόγια για να περιγράψω το πως νιώθω—

Γιατί δεν είναι θαύμα ούτε ευκαιρία ούτε τύχη όπως θα έλεγαν κάποιοι είναι σκληρή δουλειά , θέληση και κουράγιο.

Και μιλάω για αυτή την θέληση που όσες φορές και αν πέσεις θα σηκωθείς γιατί ξέρεις πως μια μέρα θα τα καταφέρεις και ήρθε η μέρα. Το μόνο που θα άλλαζα θα ήταν να μπορούσα να είμαι εκεί για να σου κάνω την μεγαλύτερη αγκαλιά του κόσμου και ας μην ήταν αρκετή.

Είσαι στην κορυφή του κόσμου και παραμένεις ο ίδιος άνθρωπος.

https://www.instagram.com/p/CR7_dnLDymw/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Μασούσα παγάκια και τσίχλες για να μην πεινάω»

Ο Στέφανος Ντούσκος, όμως, πολύ πριν ασχοληθεί με την κωπηλασία, ασχολούνταν με τον στίβο. Μαθημένος από μικρός στη ζωή του αθλητή και στη συνέχεια του πρωταθλητή. «Ο κόσμος μπορεί να βλέπει την τελική εικόνα, αλλά δεν μπορεί να αντιληφθεί τις θυσίες που έκανα εγώ για να μείνω εντός ορίου. Δεν έτρωγα μεσημέρια, δεν έτρωγα το βράδυ. Μασούσα παγάκια και τσίχλες, για να ξεχάσω την πείνα μου. Δοκίμασα τον εαυτό μου, σωματικά και ψυχολογικά. Πάντα υπήρχε το ρίσκο να προκαλέσω ζημιά στον οργανισμό μου», είχε αποκαλύψει σε παλιότερη συνέντευξή του όταν τότε αγωνιζόταν στα ελαφριά σκιφ.

Ο ίδιος με ύψος 1,87μ. ήταν πολύ δύσκολο να παραμείνει στα 80 κιλά, ώστε να συνεχίσει να αγωνίζεται στα ελαφριά σκιπ. Και πριν από περίπου μία πενταετία έκανε τη μετάβαση για το βαρύ σκιφτo 2019 αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στο μονό σκιφ

Όπως ανέφερε η μητέρα του, Μαρία Ντούσκου στην ΕΡΤ, ήταν πάντα καλός στο σκιφ και όταν έμεινε μόνος του, χωρίς πλήρωμα, του έλεγε να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο άθλημα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA