Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης έχει συγκινήσει όλο το πανελλήνιο. «Δεν αντέχω άλλο αυτή την κατάσταση, θέλω να σταματήσω, θέλω να ηρεμήσω» ανέφερε μετά το τέλος του αγώνα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Με δάκρυα στα μάτια ο Θοδωρής Ιακωβίδης ανακοίνωνε την απόφασή του να αποχωρήσει από την εθνική ομάδα της άρσης βαρών. «Είναι πολύ λυπηρό να ντρέπεσαι να πας στον φυσιοθεραπευτή γιατί δεν σου παίρνει λεφτά, επειδή ξέρει την κατάσταση σου. Είναι πολύ λυπηρό αυτό το πράγμα και εγώ δεν το αντέχω άλλο αυτό το πράγμα» είπε ο Θοδωρής Ιακωβίδης και με αυτό του το μήνυμα πήρε μαζί του όλη την Ελλάδα. 

Διαβάστε ακόμηΘοδωρής Ιακωβίδης: «Ψυχές σαν τη δική σου αξίζουν όσο χίλια μετάλλια»

Θοδωρής Ιακωβίδης: «Δεν κάνω επαιτεία»

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης κρατούσε μόνος του, εδώ και χρόνια, τη σημαία της ελληνικής άρσης βαρών ψηλά. Η προσπάθειά του στα 96 κιλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ήταν και η τελευταία του. Όπως εξηγεί ο Ελληνας πρωταθλητής, μιλώντας στο OPEN TV, κουράστηκε να παλεύει μόνος και απευθύνει έκκληση στήριξης του αθλητισμού από την Πολιτεία. «Δεν μπορώ να κάνω κάτι με τις υπάρχουσες συνθήκες. Το κράτος απουσιάζει και πόσο να κρατάει ο Ελληνας αθλητής ο δόλιος; Πόσο να παλεύει μόνος του με τα κύματα;», λέει μετά τις πρώτες του δηλώσεις που συγκίνησαν όλη την Ελλάδα. 

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης συνεχίζει την εξομολόγησή του, λέγοντας: «Εχω πάρει την απόφαση να σταματήσω από τα 27 μου. Απλά, έκανα μία τελευταία προσπάθεια για το Τόκιο. Ούτε κι αυτή ξέρω γιατί την έκανα». Στο ερώτημα για το πόσο δύσκολα είναι τα οικονομικά για τους Ελληνες αθλητές, ο Θοδωρής Ιακωβίδης απαντά: «Είναι πολύ λυπηρό. Η υπερηφάνεια μου δεν το σηκώνει αυτό. Να ξέρω ότι ο φυσιοθεραπευτής, ο οποίος εργάζεται πάνω μου και με κάνει καλά και μου προσφέρει έργο, να μην μου παίρνει λεφτά επειδή ξέρει ότι είμαι δύσκολα. Οι γονείς μου βοηθούσαν ως ένα σημείο. Πλέον δεν βοηθούν. Εχω φτάσει 30 χρόνων και έχω αυτή την υπερηφάνεια που και να ήθελαν να με βοηθήσουν, δεν θα τους το επέτρεπα. Τώρα, πρέπει να βοηθάω εγώ», λέει συγκινημένος ο Θοδωρής Ιακωβίδης

Ο Ελληνας πρωταθλητής, μάλιστα, ευχαριστεί όλους τους φίλους του Παναθηναϊκού, για την απόφασή τους να τον βοηθήσουν οικονομικά. «Είναι κάτι πολύ συγκινητικό. Τους ευχαριστώ πολύ όλους. Μακάρι να αλλάξει κάτι. Δεν είναι θέμα να μου δώσουν κάποια χρήματα. Δεν κάνω επαιτεία. Δεν το θέλω αυτό. Θέλω να μπορώ να κάνω το άθλημα που αγαπάω στο 100% και να βγαίνω με τη σημαία της χώρας μας στους αγώνες και να την ανεβάζω στα ψηλότερα βάθρα. Θέλω ο κρατικός μηχανισμός να βοηθήσει τόσο εμένα όσο και τα υπόλοιπα παιδιά της Ολυμπιακής Ομάδας. Να τους κάνει πιο εύκολο το έργο». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA