Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο πρωταθλητής που συγκίνησε το πανελλήνιο, Θοδωρής Ιακωβίδης, επέστρεψε από το Τόκιο και βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Καλοκαίρι #not». Ο Θοδωρής μίλησε στην Ελένη Τσολάκη για το πόσο άλλαξε η ζωή του μετά το ξέσπασμά του, ενώ αναφέρθηκε και στο κύμα συμπαράστασης που δέχτηκε, μετά την ανακοίνωσή του να σταματήσει τον πρωταθλητισμό. Τόνισε ότι δεν θέλει συγγνώμη από κανέναν και ζητά να γίνει έργα.

Διαβάστε ακόμη: Στην Αθήνα ο Θοδωρής Ιακωβίδης - Η ανάρτηση του Λευτέρη Αυγενάκη

«Δεν φανταζόμουν αυτό το κύμα συμπαράστασης που δέχτηκα από τον κόσμο. Το αντιλαμβάνομαι σιγά σιγά, την πρώτη μέρα δεν κατάλαβα τι έγινε. Κοιμήθηκα, ξύπνησα και βλέπω ξαφνικά 40.000 followers» είπε και τόνισε πως δεν μετάνιωσε καθόλου για την συναισθηματική του έκρηξη. «Είχα αποφασίσει εδώ και χρόνια ότι το Τόκιο θα ήταν το αντίο μου. Το είχα αποφασίσει από το 2018».

«Δεν έχω συνειδητοποιήσει όλο αυτό που έχει συμβεί. Δεν φανταζόμουν όλο αυτό το κύμα συμπαράστασης που δέχθηκα από τον κόσμο. Σκέφτηκα πόσο δύσκολα έφτασα ως εδώ και… έσπασα. Δεν με έχει δει ποτέ κανένας να κλαίω. Πάντα έκλαιγα μόνος μου. Δεν μετάνιωσα καθόλου για τη συναισθηματική μου έκρηξη. Αρκετός κόσμος ταυτίστηκε με τον αγώνα μου, τους ευχαριστώ! Είχα αποφασίσει εδώ και χρόνια ότι το Τόκιο θα ήταν το αντίο μου. Μεγάλη η επίθεση αγάπης που έχω δεχθεί, αλλά τα προβλήματα παραμένουν. Πώς θα συνεχίσω να αγωνίζομαι εγώ όταν ο διπλανός μου έχει προβλήματα».

Η αλήθεια είναι ότι όλη αυτή η επίθεση αγάπης που έχω δεχθεί με έχει γεμίσει. Με έχουν προσεγγίσει αρκετοί χορηγοί. Με προσέγγισαν να με βοηθήσουν, αλλά το θέμα είναι να γίνει κάτι από την Πολιτεία, να δώσει κίνητρα και να παλέψουν οι αθλητές όσο μπορούν. Δεν έχω πάρει απόφαση για το τι θα κάνω μετά. Πώς θα συνεχίσω να αγωνίζομαι εγώ όταν ο διπλανός μου έχει προβλήματα».

«Μακάρι να βγει κάτι καλό μέσα από αυτό για όλους, για όλη την αθλητική κοινότητα. Είναι πολλοί σαν και εμένα και τους λέω να βγουν να μιλήσουν. Μαζί θα είμαστε πιο δυνατοί, να διεκδικήσουμε όλοι μαζί αυτό που μας αξίζει. Πολλές φορές έχω φτάσει στο αμήν να σταματήσω. Αυτό που θα ήθελα αύριο αν μπορούσε να γίνει είναι η Πολιτεία να επαναφέρει τα προνόμια της επαγγελματικής αποκατάστασης των αθλητών. Δεν θέλω συγγνώμη από κανέναν, μακάρι να γίνουν έργα».

Δείτε τις δηλώσεις του Θοδωρή Ιακωβίδη

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA