Αθλητισμός
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός - Μαζικός αθλητισμός: Μόνο με εμβολιασμένους - Η εξαίρεση του 5%

Πάνω από το 95% όσων συμμετέχουν σε διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι - Οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να έχουν αρνητικό PCR 48 ωρών

Μαζικός αθλητισμός(Πηγή: eurokinissi)
Μαζικός αθλητισμός(Πηγή: eurokinissi)

Ένα μικρό ποσοστό, μόλις έως 5%, ανεμβολίαστων θα μπορούν να σε διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού, όπως οι αγώνες δρόμου, έπειτα από σχετική απόφαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας. Το υπόλοιπο 95% και πλέον θα αφορά πολίτες που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, με εφαρμογή από την 1η Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Σκέψεις για να επιστρέψει η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους - Τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση για τον χειμώνα

Υπήρξε σχετικό αίτημα του Υφυπουργείου Αθλητισμού ώστε να μην στερείται το δικαίωμα συμμετοχής σε όσους δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους ή λόγω ηλικίας. Ωστόσο οι ανεμβολίαστοι πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν στον μαζικό αθλητισμό θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό PCR 48 ωρών ή rapid test 24 ωρών.

Η σχετική ανακοίνωση σημειώνει: «Μετά από αίτημα του Υφυπουργείου Αθλητισμού η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας αποφάσισε κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης (19/8/2021), σχετικά με τη διεξαγωγή αγώνων μαζικού αθλητισμού (με περισσότερους από 300 αθλητές) από 1/9/2021 να συμμετέχουν μόνο εμβολιασμένοι κατά ποσοστό τουλάχιστον 95% και έως ποσοστό 5% να επιτρέπονται ανεμβολίαστοι ώστε να μην στερείται το δικαίωμα συμμετοχής σε όσους δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους ή λόγω ηλικίας. Οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να έχουν αρνητικό PCR 48 ωρών ή rapid test 24 ωρών».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κορονοϊός #εμβολιασμός #μαζικός αθλητισμός #rapid test

Best of Internet