Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένα μικρό ποσοστό, μόλις έως 5%, ανεμβολίαστων θα μπορούν να σε διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού, όπως οι αγώνες δρόμου, έπειτα από σχετική απόφαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας. Το υπόλοιπο 95% και πλέον θα αφορά πολίτες που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, με εφαρμογή από την 1η Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Σκέψεις για να επιστρέψει η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους - Τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση για τον χειμώνα

Υπήρξε σχετικό αίτημα του Υφυπουργείου Αθλητισμού ώστε να μην στερείται το δικαίωμα συμμετοχής σε όσους δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους ή λόγω ηλικίας. Ωστόσο οι ανεμβολίαστοι πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν στον μαζικό αθλητισμό θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό PCR 48 ωρών ή rapid test 24 ωρών.

Η σχετική ανακοίνωση σημειώνει: «Μετά από αίτημα του Υφυπουργείου Αθλητισμού η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας αποφάσισε κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης (19/8/2021), σχετικά με τη διεξαγωγή αγώνων μαζικού αθλητισμού (με περισσότερους από 300 αθλητές) από 1/9/2021 να συμμετέχουν μόνο εμβολιασμένοι κατά ποσοστό τουλάχιστον 95% και έως ποσοστό 5% να επιτρέπονται ανεμβολίαστοι ώστε να μην στερείται το δικαίωμα συμμετοχής σε όσους δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους ή λόγω ηλικίας. Οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να έχουν αρνητικό PCR 48 ωρών ή rapid test 24 ωρών».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA